2015-11-20 11:08:07
Φωτογραφία για Η αλήθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
Μία αίθουσα που παραπέμπει σ’ εκείνες που οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δίνουν τον... αγώνα τους εδώ και πολλά χρόνια. Εκεί που παλεύουν να νικήσει η ζωή μέσα στα συντρίμμια. Αυτό είναι το σκηνικό της έκθεσης «Στιγμές αλήθειας», ενός φωτογραφικού οδοιπορικού στο έργο αυτής της κορυφαίας ανθρωπιστικής οργάνωσης, το ελληνικό τμήμα της οποίας συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωής.

Η αίθουσα «Αποθήκη» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί μέχρι την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, στιγμές και μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη σωτηρία των άλλων. Η βασική πρόθεση των διοργανωτών είναι ο θεατής να μπορέσει να βιώσει κάτι από αυτό που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι καθημερινά. Ανάμεσα από τα χαλάσματα ξεπηδούν ιστορίες γιατρών και νοσηλευτών από εμπόλεμες ζώνες.

Στους τοίχους τα πορτρέτα 25 ανθρώπων, που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη δράση του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Πορτρέτα αφαιρετικά φωτογραφημένα από τη Μαριλένα Σταφυλίδου. Πορτρέτα που τα ενώνει το χαρακτηριστικό μπλουζάκι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και το πάθος των ανθρώπων να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη.


Στην είσοδο προβάλλονται σε μια οθόνη αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ «25 χρόνια χωρίς σύνορα - The Untold Stories» του Γιάννη Μαυρογένη. Ένα ψηφιδωτό από ανθρώπινες ιστορίες των μελών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Ιστορίες από το Σουδάν, τη Μιανμάρ, τη Σιέρα Λεόνε… Ιστορίες καθημερινής πάλης με τον θάνατο. Ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν. Από το ταβάνι της αίθουσας κρέμονται καρτέλες. Αλληλεγγύη, ανεξαρτησία, μαρτυρία, αμεροληψία, ανθρωπιά, εθελοντισμός, ουδετερότητα: οι βασικές αρχές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Λίγο πιο πέρα κάποια από τα μπαούλα που παίρνουν στις αποστολές τους. Και μερικά σωσίβια από αυτά που χρησιμοποίησαν οι πρόσφυγες για να περάσουν το Αιγαίο. Αυτή τη στιγμή περισσότερα από 180 μέλη του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα βρίσκονται στα Δωδεκάνησα, τη Σάμο, τη Λέσβο, την Αθήνα και την Ειδομένη για να καλύψουν τις ιατρικές και ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων. Ανοίξτε τα μάτια σας, ανοίξτε την καρδιά σας και επισκεφθείτε μέχρι την Κυριακή την ξεχωριστή αυτή έκθεση. Μοιάζει με μάθημα ζωής. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ