2015-11-20 12:14:07
Φωτογραφία για Ξαναλειτουργεί το Μπατακλάν
151 χρόνια πολιτιστικής ιστορίας δεν μπορούν να τα σταματήσουν οι τρομοκράτες του ISIS. Αυτό είναι ουσιαστικά το μήνυμα που δίνει ο μάνατζερ του μουσικού χώρου Μπατακλάν μιλώντας στο περιοδικό Billboard.

«Δεν πρόκειται να παραδοθούμε» λέει χαρακτηριστικά.

Ο Dominique Revert παρότι δεν ήταν παρών τη νύχτα των επιθέσεων δεν αφήνει καμία αμφιβολία ως προς τις προθέσεις του. Ο λόγος ύπαρξης του Μπατακλάν είναι πλέον να προχωρήσει μπροστά, να μην προσδιοριστεί αποκλειστικά από την τραγωδία. «Θα ανοίξουμε και πάλι, δεν τίθεται ζήτημα επ'αυτού. Οι καρδιές θα είναι λίγο βαριές για κάποιους μήνες, κάποια χρόνια. Αλλά θα ανοίξουμε και πάλι. Δεν θα παραδοθούμε», σημειώνει.

Μια ιστορία ενός και πλέον αιώνα

Όπως αναφέρει το Billboard, η ιστορία του Μπατακλάν αρχίζει το 1864. Το μουσικό κέντρο διασκέδασης τότε είχε χωρητικότητα 1,500 ατόμων και φιλοξενούσε ακροβατικά, μπαλέτα, αλλά και ροκ σταρ όπως ο περίφημος Buffalo Bill, που εμφανίστηκε στο Μπατακλάν το 1892.


Από το 1926 έως το 1960, ο χώρος έκανε ένα μικρό διάλλειμα από τη μουσική, όχι όμως από τον πολιτισμό. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο λειτούργησε ως κινηματογράφος μέχρι το 1972 όταν ο Lou Reed, ο John Cale και ο Nico αποφάσισαν να επανενώσουν τους Velvet Underground και να δώσουν μια συναυλία στο Παρίσι. Το live του ιστορικού συγκροτήματος στο Μπατακλάν κυκλοφόρησε το 2004 με τίτλο «Μπατακλάν 72».

Το 1995 ο άγνωστος τότε Jeff Buckley έδωσε μια συναυλία στο Μπατακλάν, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων τραγούδια της Εντιθ Πιαφ. Prince, Hole, Blur, Oasis, The Roots, New Order είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που πέρασαν από το Μπατακλάν.

«Το Μπατακλάν είναι για μας σαν οικογένεια»

«Ο πατέρας μου συνήθιζε να πηγαίνει στο Μπατακλάν όταν ήταν στην ηλικία μου» αναφέρει ο 26χρονος δημοσιογράφος Maxime de Abreu στο Billboard. «Το μέρος είναι σαν οικογένεια. Όλοι στη Γαλλία έχουν πληγωθεί από αυτό που έγινε», προσθέτει.

«Το Μπατακλάν ήταν πάντα για εμένα ένας τόπος μουσικής και χαράς. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γίνει ο τόπος μιας τέτοιας τραγωδίας», ανέφερε ο DJ David Guetta μέσω Facebook.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ