2015-11-20 22:51:06
Φωτογραφία για Δείτε πως θα προετοιμάσετε το σπίτι σας σωστά για τον χειμώνα
Δείτε πώς θα καταφέρετε να προετοιμάσετε αποτελεσματικά το σπίτι σας για τους χειμερινούς κρύους μήνες.

Αναποδογυρίστε τα έπιπλα και σκουπίστε από κάτω Κάτω από τα έπιπλα συσσωρεύεται αρκετή σκόνη που συνήθως δεν καθαρίζεται με το καθημερινό ή εβδομαδιαίο σκούπισμα. Τώρα, που δεν έχετε στρώσει ακόμα τα χαλιά σας, είναι ευκαιρία να καθαρίσετε όλα τα έπιπλα από κάτω.

Καθαρίστε τις πόρτες Καθαρίστε τις πόρτες σας και ειδικά από πάνω που συνήθως δεν φτάνετε να καθαρίσετε. Εκτός από τις πόρτες υπάρχουν και άλλες επιφάνειες που θα πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσετε πριν στρώσετε τα χαλιά σας. Καθαρίστε, λοιπόν, καθρέφτες, έργα τέχνης και πίνακες, πάγκους, οθόνες τηλεοράσεων και υπολογιστών, φωτιστικά, βιβλιοθήκες και βιβλία. Ειδικά τα βιβλία είναι ίσως από τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι που τραβάνε την πιο πολύ σκόνη.

Καθαρίστε τις πόρτες, τους καθρέφτες, τα παράθυρα και τις βιβλιοθήκες πριν στρώσετε τα χαλιά σας.


Πίσω από το ψυγείο Η αλήθεια είναι πως λίγοι άνθρωποι τραβάνε το ψυγείο ώστε να καθαρίσουν πίσω από αυτό. Ωστόσο θα εκπλαγείτε με τη σκόνη που συσσωρεύεται σε αυτό το σημείο του σπιτιού. Αν δεν καθαρίζετε το κάτω και πίσω μέρος του ψυγείου σας τότε αυτό δεν θα λειτουργεί σωστά και θα καίει και περισσότερο ρεύμα.

Καθαρίστε τα παράθυρα Οι ειδικοί τονίζουν πως τα βρώμικα παράθυρα μπορεί να μειώσουν το φως του ήλιου που μπαίνει μέσα στο σπίτι μας κατά 20%. Καθαρίστε τα λοιπόν, με αυτό τον φυσικό καθαριστικό που μπορείτε να φτιάξετε ανακατεύοντας 1/4 φλ. λευκό ξύδι, 1/4 κ.σ. απορρυπαντικό πιάτων, 2 φλ. νερό.

Ξεσκονίστε καλά τους ανεμιστήρες οροφής Αν έχετε ανεμιστήρες οροφής τότε αυτοί μετά το καλοκαίρι θα χρειάζονται οπωσδήποτε καθάρισμα. Να θυμάστε πως οι ανεμιστήρες οροφής μπορούν να ρυθμιστούν έτσι ώστε να γυρίζουν τον χειμώνα ανάποδα διατηρώντας ζεστό το δωμάτιο για περισσότερη ώρα.

Πλύντε τις κουρτίνες Όλο το καλοκαίρι με τα ανοιχτά παράθυρα οι κουρτίνες λερώνονται πολύ και γι'αυτό καλό είναι να τις πλένετε λίγο πριν μπει ο χειμώνας. Πλύντε τις, σιδερώστε τις και κρεμάστε τις. Οι καθαρές κουρτίνες αμέσως θα προσθέσουν στιλ και φρεσκάδα σε όλο τον χώρο σας.

Φρεσκάρετε το στρώμα σας Χτυπήστε το καλά να φύγει η πολύ σκόνη, αναποδογυρίστε το και σκουπίστε το και από τις δύο μεριές με την ηλεκτρική σας σκούπα. Μπορείτε, μάλιστα, να προσθέσετε ένα χαρτάκι με μια παραμάνα ώστε να ξέρετε ποια μεριά θα αναποδογυρίζετε κάθε σεζόν.

Σημειώστε στο στρώμα σας κάθε πότε πρέπει να το αναποδογυρίζετε για να μην το ξεχνάτε.

Δώστε χειμερινό ύφος στην εξώπορτά σας Βάλτε έξω από την εξώπορτα του σπιτιού σας διακοσμητικά και πατάκια που παραπέμπουν σε χειμερινή διακόσμηση. Έτσι η εξώπορτα θα δείχνει πιο όμορφη και οι καλεσμένοι σας θα ξέρουν πως έχετε ήδη προετοιμαστεί για τον χειμώνα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ