2015-11-21 11:58:07
Φωτογραφία για Ανεφοδιασμός A-10C από HC-130J στο έδαφος [photos]
Μία ενδιαφέρουσα διαδικασία που αφορά τον ανεφοδιασμό με καύσιμα ενός αεροσκάφους, στη συγκεκριμένη περίπτωση ενός μαχητικού A-10C Thunderbolt II, από ένα άλλο αεροσκάφος, ένα HC-130J Combat King II, παρουσιάζουν οι φωτογραφίες που αποδέσμευσε στη δημοσιότητα η Αεροπορία των ΗΠΑ.

Πρόκειται για μία εκπαιδευτική διαδικασία που έλαβε χώρα στην αεροπορική βάση Davis-Mothan στην Αριζόνα κατά τη διάρκεια της οποίας λειτούργησε σημείο ανεφοδιασμού καυσίμου σε προκεχωρημένη περιοχή (FARP: Forward Area Refueling Point).

Στην εκπαίδευση συμμετείχε ένα μαχητικό A-10C Thunderbolt II της 354ης Μοίρας Μαχητικών (354th Fighter Squadron), προσωπικό από την 355η Μοίρα Ετοιμότητας Διοικητικής Μέριμνας (355th Logistics Readiness Squadron) και την 563η Μοίρα Επιχειρησιακής Υποστήριξης (563rd Operations Support Squadron) και ένα αεροσκάφος HC-130J Combat King II της 79ης Μοίρας Διάσωσης (79th Rescue Squadron).


Σημειώνεται, ότι γενικά η διαδικασία ενεργοποίησης FARP επιτρέπει τον ανεφοδιασμό με καύσιμο μαχητικών και άλλων αεροσκαφών, καθώς και δυνάμεων διάσωσης μάχης από απεριόριστο αριθμό θέσεων σε όλο τον κόσμο.

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο η Διοίκηση Αεροπορικής Μάχης (Air Combat Command) της Αεροπορίας των ΗΠΑ εκπαιδεύει συστηματικά το προσωπικό της στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία απετέλεσε και την πρώτη φορά που ένα μαχητικό A-10 Thunderbolt II ανεφοδιάστηκε στην αεροπορική βάση Davis-Mothan από FARP.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ