2015-11-21 20:41:50
Φωτογραφία για Τα εισόδια της Θεοτόκου και η εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στον Πύργο (ΦΩΤΟ)
Toυ πρεσβύτερου Νικόλαου Κατσηδήμα 

21 Νοεμβρίου: Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, Προστάτιδος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Εορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να τονισθεί και να τιμηθεί η προσφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο Πολέμων, όσο και σε καιρό Ειρήνης. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.

Και στο Στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου όπου εορτάζει το Ιερό παρεκκλήσιο της μονάδος, το οποίο είναι αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου και ανηγέρθηκε υπό των Οπλιτών της ΣΕΤΤΗΛ, ενώ εγκαινιάσθηκε την 21η Νοεμβρίου 1982, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, επί διοικήσεως του Συνταγματάρχου ΤΑ κ. Συμεών Βλατάκη, τελέστηκε την παραμονή της εορτής, με κάθε μεγαλοπρέπεια, επισημότητα και σύμφωνα πάντα με το Στρατιωτικό πρωτόκολλο, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του επιχωρίου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ.


Τον Σεβασμιώτατο κατά τον εσπερινό πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Στρατιωτικός Ιερέας και Ταγματάρχης Πεζικού π. Ιάκωβος Κοτσογιάννης, καθώς επίσης οι Αιδεσιμότατοι π. Νικόλαος Κατσηδήμας, π. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης και π. Μιχαήλ Πλαστουργός, ενώ έψαλλαν κατανυκτικά καλλίφωνοι Ιεροψάλτες υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε μικρή δεξίωση στο κέντρο ψυχαγωγίας της μονάδος (ΚΨΜ), όπου εκτός από τον Ιερό κλήρο παρέστησαν οι εκπρόσωποι των Στρατιωτικών μονάδων και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής, ο πολιτευτής κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πύργου, Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Σκαρτσιάρης, ο Δασάρχης Πύργου κ. Λάττας, καθώς επίσης απόστρατοι αξιωματικοί και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εν λόγω εορτάζων Ιερό παρεκκλήσιο και εν συνεχεία περί ώρα 10:00 π.μ. ετελέσθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πύργου, η Δοξολογία για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

  ΠΗΓΗ: http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/item/71262-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Speak Notification : Cydia update v 1.7.0 ($1.99)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Speak Notification : Cydia update v 1.7.0 ($1.99)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ