2015-11-23 08:58:07
Φωτογραφία για Χειροπέδες στον «ποντικό» της Λαμίας έβαλε η ΕΛΑΣ
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη Λαμία, από... αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δύο Έλληνες, ηλικίας 39 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών, πραγματοποίησαν προχθές το μεσημέρι νομότυπη έρευνα στην οικία των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 23 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, καθώς και

- μία παιχνιδομηχανή, διάφορα έγγραφα οχημάτων, κάρτες ανάληψης μετρητών και μπλοκ επιταγών τραπεζών, υπό στοιχεία διαφόρων ατόμων, ως προϊόντα κλοπών.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 39χρονος, το χρονικό διάστημα από 25-02 έως και 20-11-2015, ενεργώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, είχε προβεί, κυρίως βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, στη διάπραξη συνολικά έντεκα τουλάχιστον κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Λαμίας και συγκεκριμένα:


- Τέσσερις κλοπές από καταστήματα (ηλεκτρονικών, ορθοπεδικών ειδών κ.λ.π.), κατά τις οποίες αφού παραβίασε τις πόρτες ή τα παράθυρα τους, αφαίρεσε από το εσωτερικό τους το συνολικό χρηματικό ποσό των 880 ευρώ, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ, 3 κάρτες ανάληψης μετρητών και 1 μπλοκ επιταγών τραπεζών, καθώς και διάφορα έγγραφα των παθόντων.

- Kλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

- Δύο κλοπές από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλο μοτοποδήλατο αντίστοιχα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε κυρίως διάφορα έγγραφα των ιδιοκτητών τους.

- Τρεις κλοπές από γραμματοκιβώτια πολυκατοικιών, από τα οποία αφαίρεσε φακέλους που περιείχαν έγγραφα και κάρτες ανάληψης μετρητών τραπεζών των κατόχων τους.

- Κλοπή αντικειμένων από αποθήκη σε υπόγειο πολυκατοικίας.

Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, για διάπραξη κλοπών και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φρούδες οι υποσχέσεις Ξανθού!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φρούδες οι υποσχέσεις Ξανθού!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ