2015-11-23 20:29:05
Φωτογραφία για Από το Χάρβαρντ και την Goldman Sachs στις φυλακές της Κολομβίας
Ως νέος επιχειρηματίας, ο Kaleil Isaza Tuzman ήταν κάποτε σύμβολο της ραγδαίας κατάρρευσης του κλάδου της τεχνολογίας Απόφοιτος του Harvard και υπάλληλος της Goldman Sachs, ξεκίνησε μια εταιρεία στο διαδίκτυο μόνο για να τη δει να... καταρρέει τρία χρόνια αργότερα.

Σήμερα, βρίσκεται σε μια Νοτιοαφρικάνικη φυλακή υψίστης ασφαλείας, ζητώντας να επιστρέψει στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για απάτη που θα μπορούσαν να τον στείλουν σε ένα αμερικανικό κελί για 20 χρόνια. Προς το παρόν, μοιράζεται ένα κελί με έναν κατηγορούμενο για δολοφονία και έναν έμπορο ναρκωτικών.

Πως όμως ο Isaza Tuzman, ο 44χρονος πολίτης των ΗΠΑ κατέληξε εκεί, είναι τώρα το θέμα της δικαιοσύνης στη Νέα Υόρκη. Συνελήφθη στην Κολομβία τον Σεπτέμβριο κατόπιν αιτήματος εισαγγελέων των ΗΠΑ αφού κατηγορήθηκε ως φερόμενος για εξαπάτηση των επενδυτών της εταιρείας KIT Digital.

Οι δικηγόροι του, Reed Brodsky και Avi Weitzman, είπαν στο δικαστήριο ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο στην φυλακή La Picota. Επιπλέον, χαρακτηρίζουν την σύλληψη ενός μη-βίαιου, κατηγορούμενου σε ξένο έδαφος ως πρωτοφανή.


Ο Isaza Tuzman, ο οποίος κατασκεύαζε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Κολομβία (φωτο κάτω), βρισκόταν συχνά στην Αμερική, είπαν οι δικηγόροι και τόνισαν ότι η κυβέρνηση έπρεπε να ακολουθήσει την δέουσα πολιτική και να περίμενε όταν θα ξαναεπισκεπτόταν τις ΗΠΑ για να κάνουν την σύλληψη.

Ο Isaza Tuzman πέρασε περισσότερα από τέσσερα χρόνια στην Goldman Sachs, που εργαζόταν στις αναδυόμενες αγορές αρμπιτράζ. Το 1998, ενώ δούλευε ακόμα στην τράπεζα, ίδρυσε την govWorks.com, μια ιστοσελίδα που υποσχόταν να συνδέει τους ανθρώπους με τους τοπικούς δήμους.

Αφότου η govWorks κήρυξε πτώχευση το 2001, ο Isaza Tuzman ανέλαβε να διευθύνει τουλάχιστον τρεις τεχνολογικές startup, μεταξύ των οποίων και της KIT Digital. Έφυγε από την εταιρεία τον Απρίλιο του 2012. Ένα χρόνο πριν από την κήρυξη της πτώχευσης.

Οι εισαγγελείς λένε ότι τότε ο Tuzman, παραπλάνησε τους επενδυτές και τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την οικονομική ευρωστία της εταιρείας για τρία τουλάχιστον έτη. Έχει κατηγορηθεί επίσης για την κρυφή λειτουργία ενός hedge fund του οποίου είχε αυξήσει την τιμή της μετοχής και για τη χρήση κεφαλαίων από τη KIT Digital για να επενδύει κρυφά στο hedge fund του.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ