2015-11-23 20:28:07
Φωτογραφία για Αυτός... κοίταξε κατάματα τον Μπραχίμ Αμντεσλάμ [photos]
Ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, αδερφός του καταζητούμενου Σαλά Αμπντεσλάμ... και ένας από τους τζιχαντιστές καμικάζι που βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι επέζησε της πυροδότησης του μηχανισμού με τον οποίο είχε ζωστεί. Η μαρτυρία ενός ανθρώπου που ήρθε κατάματα με τον δολοφόνο, συγκλονίζει. Και αποκαλύπτει το χάος που επικράτησε τα πρώτα λεπτά μετά το μακελειό.

Είναι η μαρτυρία του Νταβίντ. Ενός νοσοκόμου 46χρονου άνδρα που εργάζεται σε νοσοκομείο του Παρισιού και που βρισκόταν στο καφέ Comptoir Voltaire εκείνο το μοιραίο βράδυ. Είναι η γειτονιά του εκεί άλλωστε. Είχε πάει στο μπιστρό για να δειπνήσει με έναν φίλο. Μόλις η σερβιτόρα έφερε τα πιάτα τους, έγινε η έκρηξη. Είχε φλόγα, σκόνη, νόμιζε πως είχε γίνει έκρηξη φυσικού αερίου.

Αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση έκανε αυτό που του "βγήκε" αυτόματα: έτρεξε να βοηθήσει όσους είχαν τραυματιστεί. Ανάμεσα σε αυτούς και ένας άνδρας που βρισκόταν πεσμένες ανάμεσα σε αναποδογυρισμένες καρέκλες.


Φωτογραφία Reuters

Δεν έδειχνε να έχει σοβαρά τραύματα. Αλλά ήταν αναίσθητος. Έτσι, ο Νταβίντ άρχισε να του κάνει ανάνηψη. Όταν όμως έσκισε την μπλούζα του τραυματία βρέθηκε μπροστά σε ένα θέαμα που ποτέ δεν θα μπορούσε να έχει φανταστεί: είχε μπροστά του έναν καμικάζι αυτοκτονίας και η έκρηξη που είχε ζήσει, δεν ήταν έκρηξη αερίου όπως πίστευε μέχρι εκείνη τη στιγμή!

"Υπήρχαν παντού καλώδια, ένα άσπρο, ένα μαύρο, ένα κόκκινο και ένα πορτοκαλί. Τέσσερα διαφορετικά χρώματα. Κατάλαβα τότε ότι όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας" είπε ο Νταβίντ στο Reuters. Ο άνδρας που προσπαθούσε να σώσει ήταν ο Μπραχίμ Αμπντελσμάμ, ένας από τους τζιχαντιστές καμικάζι που είχε στείλει το Ισλαμικό Κράτος να αιματοκυλήσουν τη Γαλλία.

Ένα ερασιτεχνικό video από το σημείο της επίθεσης δείχνει δυο άνδρες να προσπαθούν να σώσουν έναν άνδρα που βρίσκεται στο έδαφος. Ο ένας πιστεύεται ότι είναι ο Νταβίντ, ο δεύτερος είναι άγνωστος. Κοντά τους, άλλος ένας άνθρωπος είναι στο έδαφος, μέσα σε λίμνη αίματος.

Φωτογραφία Reuters

Την ώρα που ο Νταβίντ συνειδητοποίησε ότι ο άνθρωπος που προσπαθούσε να σώσει ήταν εκείνος που λίγα λεπτά πριν είχε προσπαθήσει να τον δολοφονήσει, έφτασε η Πυροσβεστική. Ανάμεσά τους ένας πυροσβέστης που γνώριζε. Του είπε τι είχε μόλις δει. Τότε ο πυροσβέστης άρχισε να φωνάζει και να καλεί τους πάντες να εκκενώσουν το χώρο.

Ο Νταβίντ είπε πως δεν είχε δει τον Αμπντεσλάμ να μπαίνει στο εστιατόριο. Εκτίμησε ότι μάλλον καθόταν στα τραπέζια έξω όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί. "Είναι μια μεγάλη πληγή τριάντα εκατοστών στη μια του πλευρά. Όταν σηκώνεις τη μπλούζα και βλέπεις καλώδια, καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά", πρόσθεσε. Ο Νταβίντ αποκάλυψε ότι ο αστυνομία του είπε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός του Μπραχίμ Αμπντεσλάμ δεν εξερράγη σωστά.

Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη στον Μπραχίμ Αμπντεσλάμ στη συνέχεια. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 31χρονος είναι νεκρός, όπως και οι υπόλοιποι καμικάζι, εκτός από τον αδερφό του, Σαλά, ο οποίος διαφεύγει και στο Βέλγιο έχει προκαλέσει πραγματικό πανικό!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ