2015-11-24 06:17:09
Φωτογραφία για 250 Υπάλληλοι του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας κάλυψαν την ανάγκη για επιμόρφωσή τους, οργανώνοντας Πρόγραμμα Αυτoεκπαίδευσης
Μια σπουδαία πρωτοβουλία ανέλαβαν οι εργαζόμενοι του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, οι οποίοι... θέλοντας να καλύψουν μόνοι τους την ανάγκη για εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικό του νοσοκομείου, ξεκίνησαν πριν 3 μήνες ένα πρόγραμμα συντονισμένης αυτοεκπαίδευσης και αυτοεξέλιξης του προσωπικού, με τίτλο «Διάλειμμα στη γνώση».

Την πρωτοβουλία του πρωτοπόρου αυτού προγράμματος είχε το γραφείο εκπαίδευσης του Μποδοσάκειου, το οποίο αξιοποιώντας μια ιδέα της υπαλλήλου του νοσοκομείου, Θεοπίστης Κρυσταλλίδου, διοργάνωσε μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη επιμορφωτική διαδικασία με ημίωρα σεμινάρια κάθε Πέμπτη για τρεις μήνες από τους υπαλλήλους προς τους υπαλλήλους του νοσοκομείου.

Το σκεπτικό του επιμορφωτικού προγράμματος στηρίχτηκε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πληθώρα εργαζομένων του Μποδοσάκειου που έχουν την εμπειρία εκπαιδευτή στο ΤEI και στα ΙΕΚ Πτολεμαΐδας και Κοζάνης, για να εκπαιδεύσουν τους ίδιους τους συναδέλφους τους σε θέματα που δεν περιλαμβάνονταν στις εγκύκλιες σπουδές τους
. Οι διοικητικοί εκπαιδεύουν τους νοσηλευτές και οι νοσηλευτές του διοικητικούς υπαλλήλους, προκειμένου να επωφελείται η υπηρεσία τους και να αυξηθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου προς τον κόσμο. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν πάνω από 250 εργαζόμενοι.

Συνήθως τα επιμορφωτικά προγράμματα γίνονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορούν να τα παρακολουθήσουν εργαζόμενοι σε περιφερειακά νοσοκομεία. Στα σεμινάρια καλύφθηκαν πολλά κομμάτια για το έργο των διοικητικών υπαλλήλων αλλά και των νοσηλευτών του νοσοκομείου.

Τα αποτελέσματα του Προγράμματος «Αυτοεξέλιξης» παρουσιάστηκαν σε Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, παρουσία εκπροσώπων από τα περισσότερα Νοσοκομεία της Χώρας, θέλοντας να ενημερωθούν, καθώς το Πρόγραμμα «Αυτόεκπαίδευσης», πρόκειται για ένα πρόγραμμα που “τρέχει” για πρώτη φορά σε νοσοκομείο της χώρας μας».

Κλείνοντας την παρουσίασή της η κυρία Κρυσταλλίδου δήλωσε: «Τις δύσκολες εποχές που περνά ο τόπος μας κανένας πόρος και κανένα κεφάλαιο δεν πρέπει να μένει αναξιοποίητο, πόσο μάλλον η γνώση και το ανθρώπινο δυναμικό». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ