2015-11-24 07:03:07
Φωτογραφία για Εργα στο δήμο Θέρμης
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Στην τελική ευθεία για τη διαδικασία της δημοπράτησης το... μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων σε όλους τους οικισμούς του δήμου Θέρμης

Σε τελική ευθεία για τη διαδικασία της δημοπράτησης βρίσκεται το μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων σε όλους τους οικισμούς του δήμου Θέρμης που προβλέπεται να ξεπεράσει τα 2.5 εκ. Αφού προηγήθηκαν συναντήσεις των μηχανικών της υπηρεσίας με όλους τους προέδρους αλλά και επί τόπου επισκέψεις σε κάθε οικισμό, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολου Τσολάκη με τους προέδρους των δημοτικών και των τοπικών κοινοτήτων για το κλείσιμο του αντικειμένου του έργου. Αυτή την εβδομάδα, οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας επεξεργάζονται τα τελευταία στοιχεία και αιτήματα προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση.

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση των οδών Βασ. Ταβάκη και Καραολή & Δημητρίου της Θέρμης


Μετά από πολλές προσπάθειες και αφού ξεπεράστηκαν πολλά εμπόδια ολοκληρώθηκε το έργο της ανάπλασης των οδών Βασιλικής Ταβάκη και Καραολή και Δημητρίου στη Θέρμη.

Η παρέμβαση αφορούσε την ανάπλαση των δύο βασικών οδών του οικισμού της Θέρμης. Το συνολικό μήκος των προς διαμόρφωση τμημάτων της οδού Βασιλικής Ταβάκη είναι 680 μέτρα και της οδού Καραολή και Δημητρίου είναι 1000 μέτρα.

Το έργο περιλάμβανε δύο σκέλη. Το μεγαλύτερο μέρος (επιλέξιμες εργασίες) ήταν ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ´Μακεδονία - Θράκη 2007 - 2013ª του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 3.151.000,00 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες εργασίες (μη επιλέξιμες παρεμβάσεις) χρηματοδοτήθηκαν με 1.550.400,00 ευρώ από ίδιους πόρους του δήμου Θέρμης. Σημειώνεται ότι μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτήθηκε και υποέργο της αρχαιολογίας συνολικού προϋπολογισμού 18.450,00 ευρώ.

Οι επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν περιλάμβαναν τη διαμόρφωση πεζοδρομίων για ασφαλή μετακίνηση πεζών και ατόμων με αναπηρίες στο τμήμα της οδού Καραολή και Δημητρίου (περιοχή επέκτασης) που δεν υπήρχαν, τη μείωση του πλάτους του οδοστρώματος με ταυτόχρονη αύξηση του πλάτους των πεζοδρομίων, τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, τη διαμόρφωση εσοχών για στάθμευση οχημάτων και η διαμόρφωση κυκλικού κόμβου (στην συμβολή των οδών Β. Ταβάκη και Ιωαν. Πέτρουλα) στην νότια είσοδο του οικισμού της Θέρμης. Περιλάμβανε ακόμη την κατασκευή ηλεκτροφωτισμού των οδών και την κατασκευή δικτύου άρδευσης. Η ημερομηνία περαίωσης του έργου ήταν η 28 Ιουλίου 2013.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών δόθηκαν συνολικά 6 παρατάσεις, για διάφορους λόγους. Ο βασικότερος ήταν τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή της επέκτασης της Θέρμης, στα τμήματα του έργου στις οδούς Μ. Αντύπα – Νέστωρος, καθώς και στο χώρο διέλευσης του έργου. Εκεί αποκαλύφθηκε νεκροταφείο με ταφές που χρονολογούνται από την αρχαϊκή έως και τη ρωμαϊκή εποχή.

Στις αιτίες των παρατάσεων συμπεριλαμβάνονται οι καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών (βροχοπτώσεις), η καθυστέρηση λόγω μετατοπίσεων των δικτύων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, λόγω τροποποίησης της μελέτης στην αξονοδιασταύρωση της οδού Δημητρίου και Καραολή με την οδό Ειρήνης και της έκδοσης περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας.

Σημαντικές παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Θέρμης

Σημαντικές παρεμβάσεις ξεκινούν άμεσα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε όλο το δήμο Θέρμης με την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Καρδίας, προϋπολογισμού 385.000€ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους, αλλά και τις εργασίες συντήρησης και βελτίωσης και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 242.000€, που συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας και άλλες μικρότερες παρεμβάσεις.

Εκτός από την Καρδία όπου στην ουσία θα κατασκευαστεί το γήπεδο από την αρχή, θα γίνουν παρεμβάσεις στα Δημοτικά Γήπεδα Ποδοσφαίρου Θέρμης και Ταγαράδων, Ν.Ρυσίου, Αγ. Αντωνίου, Τριλόφου και στα δημοτικά Κλειστά Γυμναστήρια Ν. Ρυσίου, Βασιλικών.

Οι παρεμβάσεις

Α) Αντικατάσταση χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Καρδίας

Στο δημοτικό γήπεδο της Καρδίας ,όπου συγκεντρώνει πολλές ερασιτεχνικές ομάδες που προπονούνται σε αυτό, θα αντικατασταθεί ο υφιστάμενος χλοοτάπητας με τεχνητό μεγάλης διάρκειας ζωής και θα γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής. Με την επιλογή του συνθετικού χλοοτάπητα ως υλικού χρήσης γηπέδου εξοικονομούνται υδάτινοι πόροι, αλλά και οι δαπάνες συντήρησης λόγω της συνεχούς και έντονης χρήσης.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος αγωνιστικός χώρος ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα είναι οι εξής:

1. Χωματουργικές εργασίες για διαμόρφωση κλίσεων

2. Αποξήλωση και φύλαξη των εστιών έως την επανατοποθέτηση

3. Κατασκευή υπόβασης που θα λειτουργεί αποστραγγιστικά, από τρεις στρώσεις κοκκώδους υλικού: σκύρα, χαλίκι και άμμο λατομείου.

4. Επίστρωση συνθετικού χλοοτάπητα

5. Πλήρωση του συνθετικού χλοοτάπητα από μείγμα χαλαζιακής άμμου και ελαστικών μικροσφαιριδίων από καουτσούκ.

6. Επαύξηση ύψους υπαρχόντων τοιχίων περίφραξης

7. Κατασκευή καναλιών και φρεατίων για την αποχέτευση των ομβρίων υδάτων

Β) Εργασίες συντήρησης & βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων δήμου Θέρμης

· Στο δημοτικό γήπεδο Ποδοσφαίρου Θέρμης θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις συντήρησης οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για τη σωστή διευθέτηση των χώρων. Ανάμεσά τους, η κατασκευή νέων βαθμίδων στις κερκίδες και η συντήρησή τους, η συντήρηση του δημοσιογραφικού θεωρείου, η τοποθέτηση μεταλλικών θυρών στην περίφραξη, η επισκευή του μεταλλικού στεγάστρου, η αντικατάσταση πλακιδίων στα αποδυτήρια και τους υγρούς χώρους, η κατασκευή ιατρείου, η κατασκευή χώρων αναμονής και υγιεινής για ΑΜΕΑ, η συντήρηση του εκδοτηρίου εισιτηρίων κα.

· Στο δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ταγαράδων όπου η υφιστάμενη κατάσταση είναι κακή, λόγω βανδαλισμών και κλοπών και υγρασίας θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές, που στοχεύουν στην ασφάλεια των χρηστών και των επισκεπτών. Ανάμεσά τους η συντήρηση του χώρου των κερκίδων με την τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος στο πίσω μέρος, η συντήρηση του δαπέδου, η αντικατάσταση του δαπέδου των αποδυτηρίων με αντιολισθητικό, η τοποθέτηση σιδεριών, η αντικατάσταση κουφωμάτων και μικρών στεγάστρων, η τοποθέτηση μεμβράνης και η εγκατάσταση συστήματος ενεργής ηλεκτρώσμωσης, η διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και η περιμετρική πλακόστρωση για την αντιμετώπιση της υγρασίας και τέλος, η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και η οργάνωση των προσβάσεων.

· Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ρυσίου θα μεταφερθεί το ιατρείο έτσι ώστε να εξασφαλιστεί, εκτός από άμεση πρόσβαση και εποπτεία στον αγωνιστικό χώρο, άμεση πρόσβαση στον εξωτερικό. Οι παρεμβάσεις προβλέπουν αντικατάσταση των υφιστάμενων πλακιδίων των αποδυτηρίων και επίστρωση νέων αντιολισθηρών, τοποθέτηση πλαισίων με σίτες στους φεγγίτες των αποδυτηρίων και των υγρών χώρων, διαμόρφωση των χώρων πρόσβασης για Αμεα όπως η διεύρυνση πλάτους της θύρας των ΑμεΑ και τοποθέτηση νέας η οποία θα ανοίγει προς τα έξω, αλλά και η τοποθέτηση χειρολισθήρα στην εξωτερική ράμπα και η διεύρυνση του πλάτους των θυρών εξόδου από τον αγωνιστικό χώρο.

· Το δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Βασιλικών βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και τα μόνα προβλήματα που παρουσιάζονται αφορούν την εσφαλμένη υγρομόνωση των δωμάτων και τους συχνούς βανδαλισμούς. Για την αντιμετώπισή τους θα συμπληρωθεί η μεταλλική περίφραξη σε δύο σημεία και θα αντικατασταθούν οι δύο εσωτερικές θύρες που έχουν υποστεί φθορές.

Γ) Μικρότερες Παρεμβάσεις

· Στο δημοτικό γήπεδο του Ν.Ρυσίου αντικαθίστανται όλοι οι ιστοί φωτισμού (προβολείς) με νέους σύγχρονων προδιαγραφών προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των χρηστών. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 10.000€.

· Στο δημοτικό γήπεδο του Αγ. Αντωνίου κατασκευάζονται νέα σύγχρονα αποδυτήρια σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προδιαγραφών, προϋπολογισμού 60.000€

· Στο γήπεδο Τριλόφου γίνεται συντήρηση και αποκαθίσταται μέρος της περίφραξης." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
7178 - Τα σημεία των καιρών
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
7178 - Τα σημεία των καιρών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ