2015-11-24 20:38:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Ελεγχόμενη στάθμευση και δημοτικά πάρκινγκ για την καταπολέμηση του κυκλοφοριακού
Ξεκινούν πιλοτικά από το Δεκέμβριο τα νέα μέτρα της Δημοτικής Αρχής για την... καταπολέμηση του κυκλοφοριακού προβλήματος που ταλανίζει χρόνια την Αχαϊκή πρωτεύουσα και αποτελεί «βραχνά» για πατρινούς και επισκέπτες.

Χθες, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και τέθηκαν επί τάπητος συγκεκριμένοι άξονες, με βάση την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Παύλου Στάμου.

Όσον αφορά στην ελεγχόμενη στάθμευση, θα ισχύσει στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ζαΐμη - Όθωνος Αμαλίας - Τσαμαδού - Καραϊσκάκη – Ζαΐμη, τις καθημερινές Δευτέρα με Παρασκευή, πρωϊ από 08:00 έως 14:00 και απόγευμα από 17:00 έως 21:00, ενώ το Σάββατο από 08:00 έως 14:00.

Το ωράριο στάθμευσης θα ελέγχεται με βάση την κάρτα στάθμευσης αντί0,30 ευρώ και για τις δύο ζώνες πορτοκαλί και πράσινη, ενώ το όχημα θα κινδυνεύει με πρόστιμο στην περίπτωση που παρέλθει ο επιτρεπόμενος χρόνος στάθμευσης.


Επιπροσθέτως, για τη διευκόλυνση της στάθμευσης και του κυκλοφοριακού θα λειτουργήσουν φυλασσόμενα πάρκινγκ 767 θέσεων στις συγκεκριμένες θέσεις:

- Στο "Γ. Καλεντζώτης" στην Παπαφλέσσα,

- δίπλα από το κολυμβητηρίου του ΝΟΠ και

-αριστερά από το Φάρου

Όλα τα παραπάνω με το αντίτιμο των 0,50 ευρώ, ενώ θα φυλάσσονται από τις 7 το πρωί έως της 10 το βράδυ.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης απηύθυνε έκκληση στον ΟΛΠΑ να μην εμποδίσει τη Δημοτική Αρχή στο θέμα των πάρκινγκ.

Οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν την απόδειξη του αντιτίμου, για τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης με τα λεωφορεία που θα διατεθούν από τον Δήμο, τον ΟΛΠΑ και το Αστικο ΚΤΕΛ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ