2015-11-24 20:58:21
Φωτογραφία για Ρωσο-τουρκική κρίση : Ώρα για επιτελικό σχεδιασμό και όχι δηλώσεις!!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης 

Υποναύαρχος ε.α ΠΝ

Η Ρωσοτουρκική «εμπλοκή» σήμερα, πρέπει να αντιμετωπισθεί ….. με μεγάλη ψυχραιμία, σοβαρότητα και …. σχεδιασμό προοπτικής!!

Οι εύκολες και πομπώδεις «αναλύσεις», οι κραυγές και η συνθηματολογία, που πλημμύρισε τα ΜΜΕ και τα Social Media, είναι τουλάχιστον επιπόλαιες, για να μη πω τελείως ανόητες!!

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, ακριβώς στην «αυλόπορτα» μας, που όμως …. αφορά «φίλους, γνωστούς και γείτονες» μας, με ΟΛΟΥΣ τους οποίους, μας συνδέουν …. σχέσεις, δεσμεύσεις και συμφέροντα!!

Ο κάθε απρόσκλητος «αναλυτής», μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά η επίσημη Κυβέρνηση, οι Υπουργοί και οι πολιτικοί παράγοντες της Χώρας μας, θα πρέπει να τηρήσουν …… αυστηρά ΟΥΔΕΤΕΡΗ στάση και χαμηλούς τόνους, χωρίς δηλώσεις και φλυαρίες!! Απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί!!

Θεωρώ ότι η Τουρκία, έκανε «μέγα λάθος», που θα το πληρώσει …
. ΟΧΙ στρατιωτικά (για πολλούς και σοβαρούς λόγους), αλλά σε πολλά άλλα επίπεδα, τα οποία (επίπεδα) ….. ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ!!! Το γεγονός ότι η Τουρκία, αμέσως και πριν ακόμα αντιδράσει (έστω) διπλωματικά η Ρωσία, προσέτρεξε στο ΝΑΤΟ, δείχνει …… σαν το κακό-άτακτο παιδάκι, που έκανε τη ζημιά του και τώρα τρέχει τρομαγμένο, να κρυφτεί στην ποδιά της μαμάς του!!

Θα μπορέσουμε όμως να τα εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε υπέρ μας τα «νέα δεδομένα», …… ΜΟΝΟ αν δεν εκτεθούμε, αν δηλαδή δεν «καρφωθούμε» μόνοι μας διεθνώς, με την ανόητη αμετροέπεια λόγων μας και την άσκοπης επιδειξιομανία μας, που μας διακρίνει (έτσι για να πουλάμε μούρη)!!

Είναι ευκαιρία, που όμως μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ εις βάρος μας, αν δεν είμαστε σοβαροί και ευέλικτοι!! Και φοβάμαι ότι, για ακόμα μια φορά, δεν διαθέτουμε την διπλωματική ετοιμότητα, τον Εθνικό σχεδιασμό και την αποφασιστικότητα (δυνατότητα), να βγούμε ωφελημένοι …. από το «λαχείο»!! 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ