2015-11-25 10:46:33
Φωτογραφία για Ο Ομπάμα και ο Ολάντ συμφωνούν για την αντιμετώπιση του ISIS...
Με την ένταση στο «κόκκινο» μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικό F-16 ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον ομόλογό του

ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο πρέπει να καταστραφεί. «Πρέπει να το κάνουμε μαζί» σημείωσε ο Ομπάμα, τονίζοντας ότι οι τζιχαντιστές της ISIS αποτελούν απειλή για όλους. «Nous sommes tous Francais (Είμαστε όλοι Γάλλοι)» είπε ο Ομπάμα, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι αποτελούν πλήγμα και στον κόσμο.

«Ως Αμερικανοί, στεκόμαστε δίπλα στους φίλους μας στις καλές στιγμές και στις κακές, ό,τι κι αν γίνει» είπε.

«Οι ΗΠΑ και οι Γαλλία στέκονται ενωμένες, σε πλήρη αλληλεγγύη, για να αποδώσουν δικαιοσύνη σε αυτούς τους τρομοκράτες και να υπερασπιστούμε τα έθνη μας» πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα σημείωσε ότι θα αυξηθεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες και τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα μοιραστούν τις πληροφορίες τους με τη Γαλλία. Κάλεσε, μάλιστα, την Ε.Ε. να εφαρμόσει την συμφωνία που θα επιτρέψει στις αεροπορικές εταιρείες να δώσουν στοιχεία επιβατών.


Είπε ότι είναι έτοιμος να μοιραστεί με τη Γαλλία και με την Ε.Ε. εργαλεία ελέγχου για τους πρόσφυγες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στους Αμερικανούς πολίτες ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

«Θα νικήσουμε και οργανώσεις όπως η ISIL (σ.σ. εννοεί την ISIS) θα χάσουν» είπε, σημειώνοντας: «Δεν μπορούν να μας νικήσουν στο πεδίο της μάχης, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον φόβο να μας διχάσει».

Σημείωσε ότι συμφώνησε με τον Ολάντ ότι τα ρωσικά πλήγματα κατά της αντιπολίτευσης ενισχύουν το καθεστώς Άσαντ.

Ο Ολάντ αναζητά στήριξη στη μάχη κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 άτομα.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει ξεκινήσει μπαράζ επαφών με ξένους ηγέτες. Πριν από δύο ημέρες βρισκόταν στη Μόσχα, ενώ τη Δευτέρα, έκανε δεκτό τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Ολάντ έχει ζητήσει να αφήσουν στην άκρη ΗΠΑ και Ρωσία τις διαφορές τους για τη Συρία και να «πολεμήσουν αυτόν τον τρομοκρατικό στρατό (σ.σ. τους μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου) σε έναν ευρύτερο, μοναδικό συνασπισμό».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ