2015-11-25 23:22:15
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Τεράστιες οι δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ στην ενέργεια
Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ... Μπ. Νετανιάχου, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στη χώρα. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά από τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι Ελλάδα και Ισραήλ διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες ενεργειακής συνεργασίας, ενώ τόνισε πως οι δύο χώρες έχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην έρευνα, την εξόρυξη και στη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Επίσης, εξήρε τη δυνατότητα συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς, όπως η οικονομία, η ενέργεια, ο τουρισμός και η ανάπτυξη.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στον τομέα των επενδύσεων λέγοντας ότι πρέπει να προχωρήσουμε με πιο συγκεκριμένα και στέρεα βήματα στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας και αξιοποίησης των ανθρώπινου δυναμικού των δύο χωρών. Ακόμη, τόνισε ότι «είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για την απειλή του Ισλαμικού Κράτους», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής λύσης στον συριακό εμφύλιο, στα βήματα της συμφωνίας της Βιέννης.


Σε ό,τι έχει να κάνει με το παλαιστινιακό ζήτημα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τον προβληματισμό του για το αδιέξοδο και την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην τρομοκρατία από τη μία πλευρά και στη βία εναντίον αμάχων από την άλλη πλευρά» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα λύνονται μέσα από το διάλογο και την κατανόηση. «Επιδιώκουμε να διαδραματίσουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο, με στόχο να ανοίξουμε παράθυρα επικοινωνίας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο κ. Νετανιάχου είπε ότι «έχουμε μία πολύ καλή και συνεχώς αναπτυσσόμενη συνεργασία με την Ελλάδα», ενώ χαρακτήρισε τις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό παραγωγικές. Επίσης, αναφέρθηκε στο τουριστικό ρεύμα από το Ισραήλ προς την Ελλάδα. «Αναγνωρίζω τις προσπάθειες που κάνετε για να μεταρρυθμίσετε την οικονομία», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στον κ. Τσίπρα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα επανέλθει. Ανέφερε μάλιστα ότι θα απευθύνει πρόσκληση στους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ