2015-11-27 00:40:25
Φωτογραφία για Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ προς Ξανθό: Ο κόσμος βασανίζεται για να έχει πρόσβαση στην Υγεία
Με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό συναντήθηκαν, σήμερα, εκπρόσωποι των συνταξιούχων στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας.

Βασικά θέματα της συνάντησης ήταν η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δημοσίων δομών υγείας, με αποτέλεσμα -όπως είπαν- να υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Ο κόσμος βασανίζεται για να μπορέσει να έχει πρόσβαση στο Σύστημα Υγείας», ανέφερε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν μεγάλες αναμονές για ραντεβού τόσο στα νοσοκομεία όσο και με συμβεβλημένους γιατρούς, με αποτέλεσμα να καθυστερούν ακόμα και τα φάρμακα τους.

Άλλο θέμα, εξίσου σημαντικό για τους συνταξιούχους, είναι η συμμετοχή στα φάρμακα, που όπως ανέφερε ο κ. Τάτσης υπερβαίνει κατά πολύ το 25%. Επίσης ζήτησαν οι εισφορές να αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ, όπως επίσης τη συμμετοχή των συνταξιούχων στο ΔΣ του Οργανισμού.


Από την πλευρά του, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα στο σύστημα Υγείας, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έγινε καμία πρόσληψη, και αναφέρθηκε στις προσλήψεις που έχουν αποφασισθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κ. Ξανθός ανακοίνωσε την αύξηση των ορίων δαπανών των νοσοκομείων για το 2016 κατά 300 εκατ. ευρώ, και αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα προχωρήσει την νέα χρονιά, επαναλαμβάνοντας, ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας υγείας.

Εν τω μεταξύ, οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων οργάνωσαν κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης την Πέμπτη, σε 14 πόλεις της χώρας.

Τα συλλαλητήρια διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - NAT - OTA - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ .

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/item/337274-syntaksioyxoi-oaee-pros-ksantho-o-kosmos-vasanizetai-gia-na-exei-prosvasi-stin-ygeia#ixzz3sdkBsqQG
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ