2015-11-27 05:03:09
Φωτογραφία για Huawei Mate 8. H «ναυαρχίδα» της εταιρίας με οθόνη 6 ιτσών και σούπερ επεξεργαστή
Για την τρίτη δύναμη παγκοσμίως στην αγορά τηλεφώνων (πίσω από τις Samsung και Apple) η σημερινή ημέρα είναι μία από τις πιο... σημαντικές στην πρόσφατη ιστορία της, καθώς η παρουσίαση της νέας «ναυαρχίδας» της την βρίσκει στην ιδανικότερη συγκυρία. Σε διαρκή άνοδο τα δύο τελευταία χρόνια, η κινέζικη εταιρία θεωρείται πλέον ένα σημαντικός παγκόσμιος παίκτης στην αγορά των κινητών, κάτι που δίνει μία ξεχωριστή σημασία στην παρουσίαση του νέου κορυφαίο μοντέλου της.

Το από καιρό αναμενόμενο Mate 8 έκανε τελικά όπως είχε προγραμματιστεί σήμερα την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Κίνα, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Η οθόνη κατ' αρχήν είναι στις 6 ίντσες με ανάλυση όμως απλά 1920x1080 (και όχι κάτι παραπάνω όπως θα περίμεναν πολλοί), με πυκνότητα στα 367 ppi. Mπορεί η οθόνη να μην είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του τηλεφώνου, όμως αυτό που κρύβεται από κάτω είναι σίγουρα ιδιαίτερα ενδιαφέρον.


Ο λόγος για το νέο επεξεργαστή της ίδιας της Huawei, τον Κirin 950 SoC, με οκταπύρηνη CPU που αποτελείται από τέσσερις Cortex A72 στα 2,3GHz και άλλους τέσσερις Cortex A53 χρονισμένους στα 1.8GHz . Ο Kirin που ήδη έχει συγκεντρώσει εγκωμιαστικά σχόλια για την απόδοσή του συνοδεύεται από έναν ακόμα επεξεργαστή που υποστηρίζει σε δευτερεύουσες εργασίες και μειώνει την κατανάλωση σε ρεύμα.

Για την τροφοδοσία φροντίζει μία μπαταρία στα 4.000mAh, ενώ υπάρχουν δύο εκδόσεις ανάλογα τη μνήμη RAM (στα 3 και τα 4GB) ενώ παράλληλα υπάρχουν και τρεις εεκδόσεις χωρητικότητας στα 32, 64 και 128GB. Όσο για τις κάμερες αυτές είναι στα 16MP πίσω και 8MP εμπρός με modules κατασκευής της Sony.

Από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του νέου τηλεφώνου είναι το εξαιρετικό design με την οθόνη να φθάνει έως τα άκρα το πλαισίου, ενώ και η κατασκευή του είναι αντίστοιχη ενός premium τηλεφώνου αφού είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο υψηλής ποιότητας. Yπάρχει επίσης αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, υποδοχή για δύο κάρτες SIM, λειτουργικό Android 6.0, ενώ παρέχει προφανώς και σύνδεση 4G.

Η νέα κορυφαία συσκευή της Ηuawei θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα, και από τη νέα χρονιά θα ξεκινήσει να πωλείται σε όλο τον κόσμο. Όσο για τις τιμές, αν κάποιοι περίμεναν κάτι ιδιαίτερα οικονομικό θα απογοητευθούν, καθώς η βασική έκδοση θα ξεκινά από τα 442 δολάρια στην Κίνα με την κορυφαία να ξεπερνά τα 650 ευρώ. Όπως και να έχει όμως, με βάση τα χαρακτηριστικά -και αν εξαιρέσουμε την οθόνη- το τηλέφωνο δείχνει πραγματικά την απόφαση της κινέζικης εταιρίας να μείνει μέσα στην τριάδα των μεγάλων παγκόσμιων παικτών των κινητών τηλεφώνων, με μια συσκευή πολύ όμορφη σχεδιαστικά αλλά και full εξοπλισμένη στα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ