2015-11-28 14:18:09
Φωτογραφία για Ελικόπτερα AW609 επέλεξαν τα ΗΑΕ παρά το δυστύχημα [video]
Την επιλογή του κατασκευής AgustaWestland αεροσκάφους κλινόντων πτερύγων (tilt-rotor) AW609 για την ικανοποίηση της απαίτησης προμήθειας ενός αεροσκάφους κλινόντων πτερύγων για αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR: Search and Rescue), ανακοίνωσε η Διακλαδική Διοίκηση Αεροπορίας των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) κατά τη διάρκεια της διεθνούς αεροδιαστημικής έκθεσης Dubai 2015.

Η απόφαση της επιλογής του AW609, που υπερίσχυσε του κατασκευής Bell-Boeing V-22 Osprey είναι εξαιρετικά σημαντική για την AgustaWestland καθώς αποτελεί τον πρώτο πελάτη για την έκδοση SAR του αεροσκάφους.

Μάλιστα σύμφωνα με την γνωστή αμερικανική εβδομαδιαία επιθεώρηση «Defense News» η απόφαση αιφνιδίασε την κοινοπραξία των Bell και Boeing καθώς περίπου 15 λεπτά πριν την επίσημη ανακοίνωση, εκπρόσωπος της Bell εξέφραζε την αισιοδοξία του για την ανάθεση της σχετικής σύμβασης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε η AgustaWestland, η παράδοση των τριών πρώτων αεροσκαφών, που θα επιχειρεί η Διακλαδική Διοίκηση Αεροπορίας, προβλέπεται να αρχίσει περί το 2019, ενώ η σύμβαση περιλαμβάνει και δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον τρία αεροσκάφη.

Όπως αναφέρθηκε η επιλογή του AW609 είναι πολύ σημαντική για την AgustaWestland καθώς ήρθε λίγες ημέρες μετά τη συντριβή στην Ιταλία (30 Οκτωβρίου 2015) ενός πρωτοτύπου του AW609 με αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο πιλότων.

Επίσης, μπορεί να θεωρηθεί ως «εκδίκηση» της AgustaWestland στην απόφαση της Bell να εγκαταλείψει το πρόγραμμα του AW609 που είχε αρχίσει ως κοινή προσπάθεια των δύο εταιριών.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ