2015-11-29 02:34:08
Φωτογραφία για Έρευνα: Ποιος είναι ο χειρότερος τύπος ανόητης συμπεριφοράς;
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης με επικεφαλής τον... καθηγητή Balazs Aczel συγκέντρωσαν ένα δείγμα 180 ιστοριών από blogs και forum, πήραν συνέντευξη από 150 άτομα και μελέτησαν τους διαφόρους τύπους ανόητης συμπεριφοράς.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε τρεις τύπους ανόητης συμπεριφοράς, από τους οποίους ο χειρότερος είναι η υπερεκτίμηση των ικανοτήτων που έχει κάποιος. "Το πιο ανόητο πράγμα που μπορεί κάποιος να κάνει είναι να υπερεκτιμά εαυτόν", εξήγησε ο επικεφαλής καθηγητής και πρόσθεσε: "Αυτό που μας λέει η έρευνα είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις χαμηλό IQ για να φαίνεσαι και να φέρεσαι ανόητος. Αρκεί απλά να μην αντιλαμβάνεσαι τα όρια των ικανοτήτων σου".

Οι άλλοι δυο τύποι ανόητης συμπεριφοράς ήταν περίπτωση των "αφηρημένων", εκείνων, δηλαδή, που δεν δίνουν προσοχή σε κάτι που συμβαίνει, αν και τους αφορά και η περίπτωση της απουσίας αυτοελέγχου που έχει σαν αποτέλεσμα ανόητες συμπεριφορές, όπως π.χ. όταν κάποιος ακυρώνει τα σχέδιά του με φίλους για να συνεχίσει να παίζει βιντεοπαχνίδια στο σπίτι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ