2015-11-29 03:55:04
Φωτογραφία για Ψεύτικο ή αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο; Οι ειδικοί απαντούν!
Οι μέρες για τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εσείς καλείστε να αποφασίσετε... Ψεύτικο ή αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο; Ο καθένας από εμάς έχει την προτίμησή του για το τι θα βάλει στο σπίτι του. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες πληροφορίες που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτή την επιλογή.

Διαβάστε ορισμένες από αυτές, όπως τις καταγράφει το spirossoulis.com:

Τα ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα:

• Συνήθως κατασκευάζονται στο εξωτερικό και η μεταφορά τους από τον τόπο παραγγελίας τους στον τελικό τους προορισμό συμβάλλει στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα το οποίο αποτελεί τον κύριο ένοχο για την εμφάνιση του φαινόμενου του θερμοκηπίου.

• Κατασκευάζονται από PVC, ένα υλικό που επιβαρύνει αρκετά το περιβάλλον.

• Δεν είναι βιοδιασπώμενα γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζονται αρκετές δεκαετίες μέχρι να αποσυντεθούν.

Τα αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα:


• Βοηθούν την εγχώρια οικονομία καθώς καλλιεργούνται και στην Ελλάδα και επομένως γλιτώνουμε στο περιβαλλοντικό και μη κόστος της μεταφοράς τους.

• Απορροφούν πάνω από έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

• Είναι βιοδιασπώμενα και άρα ανακυκλώνονται εύκολα.

• Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, αποτελούν παραγωγική πηγή οξυγόνου και τμήμα της χλωρίδας με ευεργετικές επιδράσεις στη ζωή άλλων οργανισμών (π.χ πουλιά).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο γίνεται λιγότερο επιβλαβές από ένα αληθινό σε περίπτωση που το κρατήσετε σπίτι σας για τουλάχιστον 20 χρόνια. Αντίθετα, τα φυσικά δέντρα μπορεί να απαιτούν αρκετή φροντίδα και να σας δημιουργούν ενοχές ότι στερείτε από τον πλανήτη ένα ακόμη έλατο, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι παραμένουν η πιο οικολογική επιλογή αν δεν μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας να στολίζει το ίδιο ψεύτικο δέντρο για 20 συνεχόμενα Χριστούγεννα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ