2015-11-29 19:40:25
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου ΠΑΣΙ-ΠΑΑ ΠΕΔΥ
«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)» 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 

E-mail: [email protected]

Αθήνα, 29/11/2015 

Αρ. Πρωτ.: 39/2015 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως εδώ!

1)Στο με Αρ. Πρωτ. 99/15-11-2015 έγγραφο ο ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ ζητά «την κατάργηση του Ν.4238/14», αδιαφορώντας πρακτικά και παρά την επί του αντιθέτου φρασεολογία του, για την τύχη των γιατρών- οδοντίατρων, που έκλεισαν τα ιατρεία τους και επέλεξαν να υπηρετήσουν τη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. 

Προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν απέναντι με τον πιο δυναμικό τρόπο! Όλοι εμείς, που το πράξαμε είχαμε κόστος για την επιλογή μας αυτή αλλά συνεχίζουμε να υπηρετούμε πιστά το ΠΕΔΥ. Κάναμε μια επιλογή για να ζήσουμε και όχι για να πλουτίσουμε. Ο νόμος ισχύει για όλους και οι συνδικαλιστικές παρεμβάσεις δεν μπορούν να ματαιώσουν την εφαρμογή του. Συνεχίζουμε δε, να συνεργαζόμαστε με την πολιτική ηγεσία για τη βελτίωση του Νόμου και την άρση των αδικιών όσον αφορά μισθολογικά και θέματα πλήρους εξομοίωσής μας με τους συναδέλφους του ΕΣΥ. 


2)Στο με Αρ. Πρωτ . 89/06-11-2015 έγγραφο της ΠΟΣΕΥΠ /ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, σε σχέση με την ανάκληση των ασφαλιστικών, αναφέρουν: « Οι Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ οφείλουν άμεσα και δημόσια να αποδοκιμάσουν την στάση των συνηγόρων με ενημέρωση του δικαστηρίου. Να παραιτηθούν από το αίτημα ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν άμεσα, καλούνται να παραιτηθούν οι ίδιοι..» και στο με Αρ. Πρωτ. 91/10-11-2015 εγκαλούνται «για την απαράδεκτη ενέργεια των Διοικητών της 3ης και 4ης ΥΠΕ» να εφαρμόσουν το Νόμο. Στηρίζουμε πλήρως τους Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ κ.κ. Κύρκο και Πλωμαρίτη για την ενέργειά τους αυτή και είναι απορίας άξιον, πως υπήρξε πολιτική παρέμβαση στη διοικητική λειτουργία των νομικών υπηρεσιών των συγκεκριμένων ΥΠΕ. 

Κατανοούμε τον τακτικισμό της Ομοσπονδίας και τις παρεμβάσεις της ,όπως αυτή ισχυρίζεται, αλλά επισημαίνουμε ότι ηθικά και πολιτικά έωλες πρακτικές, που χρησιμοποιούν νομικά τερτίπια τελικά δεν ευδοκιμούν! Ούτε οι ανοικτές πόρτες θα σας δείχνουν, συνάδελφοι της Ομοσπονδίας, ανοχή όσο πιέζετε προς άγνωστη και προφανώς λανθασμένη κατεύθυνση. 

3) Στηρίζουμε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στις σύννομες ενέργειες του προς εφαρμογή των ισχυόντων νόμων. Η σταθερή του στάση οδήγησε στην ένταξη της τεράστιας πλειοψηφίας των συναδέλφων στο ΠΕΔΥ ως ΠΑΑ και είναι αυταπόδεικτα και εκ του αποτελέσματος ορθή. Στις ΥΠΕ που εκδίδουν μισθοδοσία βάσει του νόμου 4238/14, οι διοικήσεις ζητούν την κατάθεση από τους ιατρούς -οδοντιάτρους, βεβαίωσης διακοπής άσκησης του ιδιωτικού επαγγέλματος. Διαφορετικά θα παρανομούσαν. Δεν είναι δυνατόν η πολιτική ηγεσία να εκβιάζεται να παρανομήσει από ομοσπονδία υπαλλήλων. Όπως έδειξε και η Περίπτωση της 3ης και 4ης ΥΠΕ για την οποία δεν αντιδράσαμε σκόπιμα, ο Υπουργός θέλει να λύσει τα ζητήματα του ΠΕΔΥ εξωδικαστικά. Η περίοδος προσαρμογής συνεχίζεται από τον Μάρτιο του 2014 όταν ξανάνοιξαν οι μονάδες μέχρι την τελεσιδικία των ασφαλιστικών μέτρων. Η παραφροσύνη της εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΕΥΠ είναι εξόφθαλμη. Δεν μπορεί να κατανοήσει ότι ο νόμος δεν ακυρώνεται και στο βαθμό, που επιχειρώντας να χαϊδέψει αυτιά, ζητά και την εφαρμογή του, όπου νομίζει πως τη συμφέρει, αντιφάσκει. Σας καλούμε να καταλήξετε σε μία και συγκροτημένη θέση για την ΠΦΥ. Εμείς από την πλευρά μας ζητούμε την άμεση μισθολογική και συνολική (ασφαλιστική και βαθμολογική) εξίσωση με τον κλάδο ΕΣΥ των υπηρετούντων (μόνο ΠΑΑ) στο ΠΕΔΥ για να επιτευχθεί η ένταξη μετά από απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων των συναδέλφων που κρατά η άκαρπη τακτική σας σε ομηρία. Πόση θα είναι η περίοδος προσαρμογής θα το κρίνει ο Υπουργός. Αν και όποτε νομοθετήσει σχετικά. Εμείς ασφαλώς δεν θα πιέσουμε αλλά μετά από 2 χρόνια αμειβόμενοι ως ΠΕ και ανεχόμενοι την παράταση της εις βάρος μας ανισότητας δεν θεωρούμε σοβαρό το ζήτημα. Η δική μας πρακτική και όχι τα στείρα ευχολόγια σας, ώθησε τις ΥΠΕ που εφάρμοσαν το νόμο με πρώτη την 6η υπό τη διοίκηση του Κου Γιαννόπουλου στην εφαρμογή του νόμου. 

4)Στη με Αρ. Πρωτ.84/29-10-2015 επιστολή της ΠΟΣΕΥΠ/ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ προς τον Πρωθυπουργό ζητά ανερυθρίαστα η Ομοσπονδία «ένταξη σε προσωποπαγείς θέσεις πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης για όσους γιατρούς εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις», δηλαδή προνομιακή μεταχείριση για 1000 περίπου γιατρούς, προκειμένου να διατηρήσουν και έμμισθη θέση στο ΠΕΔΥ και ιατρείο με προσωποπαγείς θέσεις. 

Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση του ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ ότι η μόνη εργασιακή σχέση στο ΠΕΔΥ είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση και ότι ο χρόνος, που έχει μεσολαβήσει από το Μάρτιο του 2014 είναι πλέον αρκετός για όποιον χρειαζόταν «μεταβατικό διάστημα» να αποφασίσει αν θα διατηρήσει ιατρείο ή θα ενταχθεί στο ΠΕΔΥ ως Ιατρός- Οδοντίατρος Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης. 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ.

Ο Πρόεδρος 

Παπαλέτσος Ιωάννης 

Η Γενική Γραμματέας 

Δανδάλη Ροδάνθη 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ