2015-12-01 09:34:08
Φωτογραφία για Στο αέρα η ενότητα της ΝΔ
Στη σκιά που άφησε το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορούν, και με ποια διαδικασία, θα διεξαχθούν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαφωνίες και να τιναχθεί το χρονοδιάγραμμα στον «αέρα».

Η Συγγρού αναμένει εντός των επόμενων ωρών τις τεχνικές απαντήσεις των ενδιαφερόμενων εταιρειών τόσο για τους τεχνικούς όρους της διαδικασίας όσο και για το κόστος. Σε περίπτωση αναβολής οι εκλογές θα πάνε για μετά τις γιορτές, μία εξέλιξη που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει εξελίξεις φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος.

Στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, τη Δευτέρα, δεν κατέληξαν σε εταιρεία, ούτε σε διαδικασία με τις εκλογές να κρέμονται σε μία κλωστή. Το βράδυ της Τρίτης θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την εταιρεία και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.


Την ίδια ώρα, παραμένει το κλίμα έντασης ανάμεσα στον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την εταιρεία και το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, καθώς στη συνεδρίαση της Δευτέρας, από την οποία απουσίαζε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν ελήφθησαν αποφάσεις.

Περίπου 1,5 ώρα πριν από τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που απέστειλε στον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο ζητώντας έγγραφη απάντηση σε δυο ζητήματα:

Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της ΝΔ κατά της έκπτωτης εταιρείας INFOSOLUTIONS και

σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του γραμματέα του κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού.

Ο κ. Παπαμιμίκος απάντησε με δική του επιστολή στον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, όπου αναφέρει πως η επιστολή που έλαβε ήταν χωρίς ημερομηνία και υπογραφή και δόθηκε στη δημοσιότητα πριν την λάβει ο ίδιος.

Για το πρώτο ζήτημα, ο γραμματέας της ΝΔ απαντά ότι αρμόδιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος έχει δώσει σχετικές εντολές στη νομική υπηρεσία του κόμματος. Για το δεύτερο θέμα, ανέφερε ότι ο κ. Πλακιωτάκης έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, η πλευρά Μεϊμαράκη δεν καλύφθηκε από την απάντηση που έλαβε και έτσι ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δεν μετείχε στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ