2015-12-01 14:28:30
Φωτογραφία για Δήλωση Τσίπρα: Αυτή η κυβέρνηση θα αντέξει μέχρι 2019...
«Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα πως «σε διάψευση όλων των σχεδιασμών η κυβέρνηση προχωρά και πετυχαίνει τους στόχους της και διαψεύδει και ακυρώνει τα σενάρια της παρένθεσης, των οικουμενικών κυβερνήσεων, των τεχνοκρατών, όλα αυτά που έχουν παρονομαστή να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε θέση ισχύος».

«Όσο πιο κοντά φτάνουμε στην πηγή, στον στόχο μας να ξεφύγουμε από τη διαρκή επιτροπεία, όσο πιο κοντά φτάνουμε στον στόχο της πρώτης αξιολόγησης, να ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο η διαπραγμάτευση του χρέους, τόσο θα κλονίζονται τα κέντρα της διαπλοκής», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος κάλεσε την αντιπολίτευση να πάψει να παρουσιάζει ως αστάθεια «τη δική τους αποσταθεροποίηση. Αν υπάρχει κρίση αστάθειας στο πολιτικό σύστημα αυτή δεν βρίσκεται σε αυτή την ΚΟ. Αν υπάρχει, αυτή βρίσκεται σε κάποιους άλλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγους μήνες κέρδισε τρεις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα. Και μάλιστα έχοντας σε όλες απέναντί του σχεδόν όλους».


«Είναι πράγματι σήμερα ο μοναδικός και αδιαμφισβήτητος πόλος σταθερότητας στην πολιτική ζωή του τόπου», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση παρατήρησε πως «ούτε εσωκομματικές εκλογές δεν μπορεί να κάνει και επιδίδεται σε ανέξοδη και αδιέξοδη αντιΣΥΡΙΖΑ ρητορική».

Χαρακτήρισε επίσης το ΠΑΣΟΚ ως «ουρά» και «δεκανίκι μιας παραλυμένης δεξιάς».

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμη για ένα αποσταθεροποιημένο μιντιακό σύστημα «που ξεψυχά και βρυχάται γιατί επιτέλους σε αυτόν τον τόπο πάμε να βάλουμε τάξη και η δικαιοσύνη άρχισε ελέγχους για τα δάνειά τους στις τράπεζες». «Δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβουμε στο έργο της δικαιοσύνης για να προστατεύσουμε κανέναν», υπογράμμισε.

«Να ξεχάσουν τα σενάρια της παρένθεσης και των οικουμενικών κυβερνήσεων», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «εμείς όχι μόνο θα αντέξουμε αλλά θα πετύχουμε και τους στόχους μας και ο λαός θα κρίνει το έργο μας στο τέλος της θητείας μας, το τέλος της οποίας είναι το φθινόπωρο του 2019 και εμείς μέχρι τότε θα αντέξουμε».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στις επιτυχίες της κυβέρνησης κατά τη δίμηνη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, προτάσσοντας την προστασία της πρώτης κατοικίας για το 60% των δανειοληπτών. «Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται έχουμε ένα πλέγμα διατάξεων που προστατεύει όσους δεν έχουν να πληρώσουν και αφαιρεί τη δυνατότητα από ορισμένους στρατηγικούς κακοπληρωτές να αξιοποιούν την προστασία και να αποφεύγουν την εκπλήρωση υποχρεώσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Εξαπολύοντας επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την σκληρή κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση, επισήμανε πως «οι δεσμεύσεις τους ήταν για πλήρη και ολική απελευθέρωση των πλειστηριασμών».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ακόμα μία φορά για «εκβιαστικούς όρους» καθώς ο χρόνος των διαπραγματεύσεων συνέπεσε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η οποία και έπρεπε να ολοκληρωθεί. Αναφέρθηκε δε με επαίνους στις προσπάθειες του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Σταθάθη, οι οποίοι όπως είπε, έκαναν «σκληρή και μεθοδική δουλειά». «Έδωσαν μάχη να έχουμε μία θετική έκβαση που προχωράει τη διαδικασία στο επόμενο στάδιο χωρίς να έχουμε απώλειες σε ότι αφορά την κοινωνική προστασία», συμπλήρωσε.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ