2015-12-02 05:54:06
Φωτογραφία για Οι 5 υπετροφές του χειμώνα
Ο χειμώνας μπήκε επίσημα και εσείς πρέπει να πάτε την καθιερωμένη σας βόλτα από το μανάβικο ή τη λαϊκή; Οι παρακάτω τροφές είναι εποχιακές και τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να τις απολαύσετε.

Μανταρίνια

Το μανταρίνι είναι το φρούτο του χειμώνα. Εκτός ότι μπορείς να το καθαρίσεις και να το φας οπουδήποτε, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και έχει μόνο 30 θερμίδες.

Κάστανα

Με υφή που λιώνει στο στόμα, τα κάστανα είναι υπέροχα σνακ και συνοδεύουν ιδανικά το κονιάκ (ή την γαλοπούλα). Προτιμήστε να αγοράσετε τα σκληρά και μικρά κάστανα και όχι τα γινωμένα, καθώς αυτά κρατάνε όλη την υγρασία μέσα τους.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο έχει περισσότερα οφέλη απ όσα νομίζατε. Εκτός ότι βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, δρα ενάντια του καρκίνου και βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας.

Επίσης κάνει καλό στην εγκυμοσύνη και τονώνει το ανοσοποιητικό.


Ρόδι

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ έχει ελάχιστες θερμίδες. Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος.Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.

Κολοκύθι

Μια κούπα κολοκύθι εκτός ότι έχει 36 θερμίδες, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ. Οι φυτικές ίνες του κολοκυθιού βοηθούν τη διαδικασία της πέψης, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα, διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα και περιορίζουν τη λαιμαργία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ