2015-12-04 09:38:11
Φωτογραφία για Θα λένε τα κάλαντα ψηφίζοντας
Να αποφύγουν την απόλυτη γελοιοποίηση και να σώσουν, έστω και τα προσχήματα... επιχειρούν στη Νέα Δημοκρατία μετά την προσωρινή πολιτική λύση που αποφάσισαν, να οριστούν τελικά, μετά από πολλές παλινωδίες, οι εσωκομματικές εκλογές για τις 20 Δεκεμβρίου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά από έντονο παρασκήνιο και μεγάλη ένταση μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών, και αφού υπήρξε και παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή,επέλεξε να στήσει κάλπες, εν μέσω μελομακάρονων και κουραμπιέδων.

Οι… Χριστουγεννιάτικες κάλπες που στήνει η Ν.Δ., καθώς η κατάσταση κινδύνευε να τεθεί εκτός ελέγχου, ενδεχομένως να χρειαστούν και δεύτερο γύρο ο οποίος αποφασίστηκε να γίνει στις 10 Ιανουαρίου. Για να γίνει αυτό και να οριστεί ο δεύτερος γύρος τρεις εβδομάδες μετά, αλλά και να στηθούν κάλπες Χριστουγεννιάτικα,χρειάστηκε το στρατόπεδο του Απόστολου Τζιτζικώστα να κάνει πίσω.

Η εγγύηση που έδωσε η Vodafone που προκρίθηκε για να οργανώσει τις εκλογές ήταν το κλειδί που ξεκλείδωσε και τις απαντήσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ συμφώνησε με την 20η Δεκεμβρίου και ο Άδωνις Γεωργιάδης
. Η πλευρά Τζιτζικώστα ήθελε να γίνουν οι εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου, αλλά η Vodafone ξεκαθάρισε ότι το περιθώριο ατυχήματος μπορεί να φτάσει στο 25% και έδινε εγγύηση μόνο για την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα με την πρόταση της Vodafone στη Ν.Δ. εξέταζαν και άλλη μια πρόταση της εταιρείας «Έξυπνα Συστήματα» με έδρα τα Χανιά, και η οποία φαινόταν πλήρης και μάλιστα υπήρχε και η θετική εισήγηση της τεχνικής επιτροπής για να γίνουν οι εκλογές στις 13 του μήνα.

Η άρνηση όμως των Βαγγ. Μεϊμαράκη και του Κυρ. Μητσοτάκη να πάνε σε μια μικρή εταιρεία, αν και έδινε εγγυήσεις και συμφωνούσε σε ρήτρες, και η επιμονή τους να διασφαλιστεί πλήρως η διαδικασία, και η υποχώρηση του Αδ. Γεωργιάδη που δεν επέμεινε για την 13η Δεκεμβρίου, οδήγησε και τον Απ. Τζιτζικώστα να συμφωνήσει.

Από πολύ κοντά παρακολουθεί τη διαδικασία και ο εκτελών χρέη Προέδρου του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έχει και το πλεονέκτημα ότι μπορεί και συνομιλεί με όλες τις πλευρές και τους υποψηφίους στο κόμμα, κάτι που δεν μπορούν – σε αυτή τη συγκυρία – να ισχυριστούν πολλοί.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ