2015-12-05 20:14:08
Φωτογραφία για Ταξίδι αστραπή Βρετανού ΥΠΑΜ στην Κύπρο
Το πρωί μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πριν από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Βρετανός υπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας.

Εξάλλου σε γραπτή του δήλωση, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αναφέρει ότι στη συνάντηση αντηλλάγησαν, επίσης, απόψεις για την ευρύτερη συνεργασία Κύπρου-Βρετανίας σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών. «Εξάλλου, ο Πρόεδρος; Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Φάλον για την παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό», καταλήγει.

Στις Βάσεις Ακρωτηρίου ο Βρετανός υπουργός θα ενημερωθεί για την εξέλιξη των επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών, οι οποίες ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης έπειτα από την έγκριση που δόθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η επίσκεψη Φάλον στην Κύπρο πραγματοποιείται μόλις δύο 24ωρα μετά το πράσινο φως του κοινοβουλίου της Βρετανίας για συμμετοχή της χώρας στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ