2015-12-07 13:35:19
Φωτογραφία για ΕΤΑΑ-ΤΥ: Ενηµέρωση σχετικά µε την καταβολή των εισφορών Β εξαµήνου 2015 των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελµα του υγειονοµικού
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αθήνα : 4/12/2015 

Αριθµ. Πρωτ.:148006 

ΕΝΙΑΙΟ Τ Α Μ Ε Ι Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ Ε.Τ.Α.Α 

ΤΟΜΕΑΣ : ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ :ΕΣΟ∆ΩΝ 

Θέµα: Ενηµέρωση σχετικά µε την καταβολή των εισφορών Β εξαµήνου 2015 των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελµα του υγειονοµικού 

Σας υπενθυµίζουµε ότι οι εισφορές Β’ εξαµήνου 2015 των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελµα υγειονοµικών καταβάλλονται µέχρι τις 31/12/2015, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.2676/99, όπως ισχύει. 

Οι εισφορές κατατίθενται σε λογαριασµό τράπεζας. Πληροφορίες σχετικά µε τον τρόπο καταβολής, παρέχονται από το ατοµικό ειδοποιητήριο ασφαλισµένου (ελευθέρως ασκούντων) το οποίο είναι διαθέσιµο από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τοµέα µας, στην ιστοσελίδα www.tsay.gr. Οι ασφαλισµένοι του ΕΤΑΑ-ΤΥ, εγγράφονται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των Τοµέων υγειονοµικών µέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.tsay.gr και εκτυπώνουν το ατοµικό τους ειδοποιητήριο, µέσω της διαδροµής «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασφαλισµένου». 


Μέσω της ίδιας διαδροµής δίνεται η επιλογή ενηµέρωσης του ηλεκτρονικού φακέλου του ασφαλισµένου για τυχόν ελλείψεις, µεταβολές κλπ. Για τους ασφαλισµένους που έχουν ήδη εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΤΑΑ-ΤΥ ισχύουν οι ήδη εκδοθέντες κωδικοί πρόσβασης.

 Ο υπολογισµός των ασφαλιστικών εισφορών, όπως αναφέρονται στα ατοµικά ειδοποιητήρια έχει προκύψει από τα στοιχεία που περιέχονται στους φακέλους των ασφαλισµένων, η επικαιροποίηση των οποίων έχει ολοκληρωθεί στο µεγαλύτερο µέρος, σύµφωνα µε τα στοιχεία που δηλώνουν οι ασφαλισµένοι και του έλεγχου των ΤΥ. Στις περιπτώσεις όµως, που τα στοιχεία αυτά είναι ελλειπή, ο υπολογισµός των εισφορών ενδέχεται να µην είναι ορθός λόγω µη επικαιροποίησης των φακέλων των ασφαλισµένων. 

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει άµεσα να γίνει διόρθωση των στοιχείων αυτών σύµφωνα µε τις οδηγίες που αναφέρονται στην διαδροµή «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασφαλισµένου» και µε την προσκόµιση των σχετικών δικαιολογητικών στο τµήµα Μητρώου της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΤΑΑ-ΤΥ ή στα κατά τόπους γραφεία του ΕΤΑΑ-ΤΥ, προκειµένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και κατόπιν να εκδοθεί νέο ατοµικό ειδοποιητήριο. Στην περίπτωση που υπάρχουν οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές προηγουµένων εξαµήνων θα πρέπει να απευθυνθείτε στο τµήµα Εσόδων των Τοµέων Υγειονοµικών (κεντρική ή περιφερειακές υπηρεσίες) ή να επικοινωνήσετε µέσω τηλεοµοιότυπου (fax), προκειµένου να υπολογιστούν οι ληξιπρόθεσµες οφειλές από το πλησιέστερο σηµείο εξυπηρέτησης του ΕΤΑΑ-ΤΥ. 

(Τα τηλέφωνα και τα φαξ επικοινωνίας των περιφερειακών ΕΤΑΑ-ΤΥ αναγράφονται στο τέλος της παρούσης ανακοίνωσης). Η εξόφληση των εισφορών διενεργείται µέσω Τραπεζικής συναλλαγής (Ν3863/2010 όπως ισχύει), σύµφωνα µε τις οδηγίες που αναγράφονται στο ατοµικό ειδοποιητήριο ασφαλισµένου. Προσοχή: 1. Το ειδοποιητήριο είναι ατοµικό. Οι ασφαλισµένοι καταβάλλουν τις εισφορές και µόνον αυτές, που αναφέρονται σε αυτό. Κάθε ειδοποιητήριο αναφέρει συγκεκριµένο ποσό που αντιστοιχεί σε συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα. Επίσης, το ειδοποιητήριο δεν µπορεί να χρησιµοποιηθεί από άλλον ασφαλισµένο για την καταβολή των δικών του εισφορών. 2. Οι καταβολές σας καταγράφονται στα στοιχεία του ηλεκτρονικού σας φακέλου κι ως εκ τούτου δεν είναι απαραίτητη η προσέλευσή σας στις Υπηρεσίες των Τοµέων Υγειονοµικών για την αναγραφή των πληρωµών σας στο ασφαλιστικό σας βιβλιάριο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ