2015-12-07 13:33:56
Φωτογραφία για Για ποιο λόγο τα καταστήματα της Apple γίνονται... αίθουσες διδασκαλίας;
468 καταστήματα του αμερικανικού κολοσσού αλλάζουν μορφή και μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας για χάρη στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος προγραμματισμού - Στηρίζουν Ομπάμα και Κάμερον

Η Apple μετατρέπεται σε... σχολείο αυτήν την εβδομάδα, καθώς 468 καταστήματα αλλάζουν μορφή και μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας για χάρη του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος, με τίτλο «Hour of Code».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρόκειται για μια διεθνή προσπάθεια να προσφέρει σε όσους ενδιαφέρονται τις εισαγωγικές γνώσεις του προγραμματισμού υπολογιστών. Όπως φαίνεται, το εν λόγω project είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εταιρεία, καθώς ένα από τα ανώτατα στελέχη της, ο Craig Federighi σχολίασε πως ελπίζει να «ανάψει την σπίθα» στους νεαρούς μαθητές. Ο ίδιος τόνισε πως η δουλειά του προγραμματιστή είναι «απίστευτα δημιουργική, παρόμοια με τη σύνθεση μουσικής».

Το «Hour of Code» εφαρμόζεται σε 180 χώρες, ενώ την περασμένη χρονιά υπολογίζεται πως το παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι
. Παράλληλα, την έγκριση αλλά και την υποστήριξή τους έχουν εκφράσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Παρόμοιες δηλώσεις έχει κάνει ο Μπιλ Γκέιτς, αλλά και εκπρόσωποι των εταιρειών Microsoft, Google, Facebook και Amazon.

Η Apple, δια στόματος Federighi, εξέφρασε την μεγάλη χρησιμότητα του σεμιναριακού προγράμματος της, καθώς οι ζωές των ανθρώπων είναι τόσο στενά συνδεδεμένες με την τεχνολογία, ώστε το να γνωρίζει κάποιος τη «γλώσσα των υπολογιστών» είναι σαν να ξέρει να γράφει και να διαβάζει.

Ο ίδιος ο Federighi, μάλιστα, σχολίασε πως ξεκίνησε να πειραματίζεται με τον προγραμματισμό υπολογιστών από την ηλικία των 10 χρόνων. Χαρακτηριστικά, δήλωσε πως: «Η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα πως με το να εισάγω κάποιες εντολές στον υπολογιστή, προκαλούσα κάτι διαφορετικό, ήταν μια αποκάλυψη για εμένα». Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple συνέχισε να υποστηρίζει τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος, δηλώνοντας πως ο προγραμματισμός αποτελεί μια γλώσσα και ένα είδος σκέψης, ενώ τόνισε πως στο μέλλον θα αποτελέσει το «επόμενο επίπεδο της λογοτεχνίας».

Ο Federighi συνέχισε, εκφράζοντας την προσωπική του επιθυμία να χρησιμοποιούνται συχνότερα οι εγκαταστάσεις της εταιρείας ως αίθουσες διδασκαλίας. Όπως, μάλιστα, αποκάλυψε η Apple στις απαρχές της συνδεόταν στενά με τον τομέα της εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος σχολίασε πως: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αξία και το νόημα της τεχνολογίας, έγκειται στην εκπαίδευση νέων μυαλών».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ