2015-12-07 21:04:55
Φωτογραφία για Εις μνήμην ….. των «σκύλων πολυτελείας»!!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης 

Υποναύαρχος ε.α ΠΝ

Χθες το βράδυ, άκουσα τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στον ΑΛΦΑ, να αναφέρει το ρεπορτάζ (1η είδηση) : «…. στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα Εξάρχεια... εις μνήμη και τιμή, του πεσόντα από την αστυνομική βία, Αλέξη Γρηγορόπουλου ….»!! Οφείλω να ομολογήσω ότι με κέντρισαν και με προβλημάτισαν οι φράσεις : …. «εις μνήμη και τιμή»!! ….. «του πεσόντα»!! …. «η αστυνομική βία»!! Δεν δυσανασχέτησα, αντίθετα μάλιστα θεώρησα ότι καλά κάνουν κάποιοι συμπολίτες μας, να θέλουν να αποτείνουν φόρο τιμής και μνήμης, στον οποιοδήποτε δικό τους, αν μάλιστα δεν έκαναν και καταστροφές, θα τους έλεγα και ΜΠΡΑΒΟ τους!! Καλά κάνουν επίσης και οι δικοί τους Δήμαρχοι, να τους τιμούν και να διατηρούν ζωντανή τη μνήμη τους, ανεγείροντας προτομές και μνημεία και ονομάζοντας δρόμους και πλατείες με τα ονόματα τους!! Καλά κάνουν επίσης και οι κομματικοί-πολιτικοί φίλοι τους και οι δικοί τους Υπουργοί, να τους συμπαραστέκονται και να τους τιμούν με τις δηλώσεις τους!! Βλέπετε, όλοι αυτοί, θεωρούν ότι ο μακαρίτης και αδικοχαμένος νεαρός Αλέξης Γρηγορόπουλος, έπεσε στο βωμό του καθήκοντος του, κατά τον αστικό αγώνα του, εναντίον του άθλιου κατεστημένου και «εγκληματικού» Κράτους!! Εγώ, πάνω απ’ όλα, συμπαρίσταμαι στη θλίψη των γονιών του, που ότι κι αν γίνει, δεν θα αναπληρώσει ποτέ την απώλεια τους!!

Απ’ την άλλη πάλι, θλίβομαι και αγανακτώ!! Έχουμε πρόσφατα, τόσους ….
. πραγματικούς πεσόντες «εν ώρα καθήκοντος», αεροπόρους την ώρα που αναχαίτιζαν Τούρκους, στελέχη του Ναυτικού στην κρίση των Ιμίων, αλλά και πολλούς –πάρα πολλούς Αστυνομικούς, που έπεσαν στο βωμό της πάταξης του εγκλήματος, που εκτελέστηκαν από «ιδεολόγους» τρομοκράτες ή που σακατεύτηκαν, προσπαθώντας να σώσουν ζωές από θεομηνίες ή και να υπερασπίσουν περιουσίες αθώων πολιτών, από αντι-εξουσιαστές νεαρούς!! 

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ δεν αρμόζουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής!?

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ δεν θα αναγείρουν οι Δήμαρχοι μνημεία και δεν θα δώσουν το όνομα τους, σε κάποιο απόμερο σοκάκι!?

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ δεν θα βγάλουν λόγους και δεν θα καταθέσουν στεφάνια οι πολιτικοί!?

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ δεν θα υπάρχει κάποια μέριμνα, στις οικογένειες τους, από την Πολιτεία!?

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, δεν θα υπάρξει τίποτα, γιατί ….. «ΑΥΤΟΙ πληρώνονται για πεθαίνουν», είναι δηλαδή ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ …. αντιπαραγωγικοί, αυτιστικοί και αναλώσιμοι «επαγγελματίες μπουνταλάδες»!! Είναι ….. τα «σκυλιά πολυτελείας», για να μας φυλάνε και να μας υπερασπίζουν, που είναι πάντα ΕΤΟΙΜΑ να θυσιαστούν για μας, με αντάλλαγμα ένα πιάτο αποφάγια απ’ το τραπέζι μας και ίσως ένα χάδι στην πλάτη (βλ. κουβέντες του αέρα), όταν έχουμε όρεξη!! Αν μάλιστα τολμήσουν μιλήσουν (συγνώμη, να γαβγίσουν), την ώρα που δεν έχουμε όρεξη, τότε θα φάνε την κλωτσιά και θα φύγουν έξω, με την ουρά στα σκέλια!! 

Φταίξαμε, δώσαμε το δικαίωμα, το αποδεχτήκαμε …. και τώρα το πληρώνουμε, με σκυφτό το κεφάλι!! Τόσο ζυγίζουμε, τόσο κοστίζουμε!! Ίσως λοιπόν να πήραμε, ακριβώς ότι μας αξίζει!!

Είναι εύκολο (και πιασάρικο) να αποδώσω τις ευθύνες …. «στους άλλους», στο Σύστημα, στους διεφθαρμένους πολιτικούς, στους κακούς Δημάρχους και στους απαθείς ανώνυμους συμπολίτες μου!! 

Όμως αδιαφορώ για όλους αυτούς και ΕΡΩΤΩ τους συναδέλφους μου Απόστρατους Αξιωματικούς και τα αγαπητά μας στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, που ….. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (εμείς και οι οικογένειες μας), εκπροσωπούμε πάνω από 1.200.000 άτομα του ενεργού Ελληνικού πληθυσμού: 

ΓΙΑΤΙ, δεν καθορίζουμε μια «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων», στην οποία να κατέβουμε και να γεμίσουμε ειρηνικά την Πλατεία Συντάγματος, να ψάλλουμε τον Εθνικό μας Ύμνο και να φωνάξουμε, να βροντοφωνάξουμε τα ονόματα των «Πεσόντων» μας, για ….. να ακουστούν, απ’ άκρη σ’ άκρη της πατρίδας μας!?

ΓΙΑΤΙ, δεν πιέζουμε τους τοπικούς Άρχοντες και Δεσπότες, του τόπου καταγωγής των, να τιμήσουν με αξιοπρέπεια το όνομα τους, να τους μνημονεύουν κατά τη Θεία Λειτουργία, στη γιορτή τους και την ημέρα του θανάτου τους!? Γιατί ο Αμερικανός Πρόεδρος στόλισε σε περίοπτη θέση, το «Χριστουγεννιάτικο Δέντρο των Πεσόντων» και εμείς δεν σηκώνουμε, μέρες που είναι, ένα «Λάβαρο» έστω στη Βουλή!?

ΓΙΑΤΙ, στα πολλά (άχρουν και άοσμα) Κλαδικά Περιοδικά, Εφημερίδες και Ενημερωτικά Έντυπα μας, που αφειδώς κυκλοφορούν από τις Ενώσεις και τα Συνδικάτα μας, δεν μνημονεύεται η θυσία τους, το όνομα και το βιογραφικό τους, ένα σύντομο ιστορικό της προσφορά και του θανάτου τους, ώστε να μείνει νωπή και άσβεστη η μνήμη τους!?

ΓΙΑΤΙ, τα Γενικά Επιτελεία μας και οι Ενώσεις μας, από τα αποθεματικά τους, δεν ασκούν κάποια μέριμνα …. για τα ορφανά τους!? Γιατί δεν ενημερώνουν και δεν ζητούν –έστω και προαιρετικά- μια μικρή συνδρομή από όλους μας, για να βοηθήσουμε τις οικογένειες των συναδέλφων μας, που έχουν ανάγκη!?

ΓΙΑΤΙ, τους επιτρέπουμε να μας υποτιμούν, απαξιώνοντας τέτοια ηθική παρακαταθήκη προσφοράς, τέτοια λαμπρά παραδείγματα ήθους, αυταπάρνησης και ανιδιοτέλειας!? ΓΙΑΤΙ επιτρέπουμε σε άσχετους, να καπηλεύονται το γεμάτο με το αίμα μας «Δισκοπότηρο» της Ιστορίας μας και να μας κάνουν να νιώθουμε ντροπή και ενοχές, όταν φωνάζουμε με συγκίνηση και περηφάνια: «Νικόλαος Σιαλμάς, ζει»!! …. «Κώστας Ηλιάκης, ζει»!! …. «Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός, ζουν»!! …… …… και «Ήτανε όλοι τους ΗΡΩΕΣ και όχι σκυλιά πολυτελείας»!!

Μα γιατί ….. ΟΤΑΝ εμείς μόνοι μας, ξεχνάμε τους δικούς μας, τους συναδέλφους μας, είναι διότι έχουμε ξεχάσει την ιδιότητα μας, ίσως διότι ποτέ δεν την πιστέψαμε!! Είναι διότι ξεχάσαμε «ποιοι είμαστε», ίσως γιατί ποτέ δεν ξέραμε!! Είναι διότι ξεχάσαμε τι περάσαμε μαζί τους, ίσως γιατί ποτέ δεν το βιώσαμε πραγματικά!!

Θλίβομαι και ντρέπομαι, όχι γι’ αυτά που έκαναν τα άμυαλα παιδαρέλια χθες στα Εξάρχεια, για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά μόνο γι’ αυτά, που ΕΜΕΙΣ οι μυαλωμένοι και οι ακέραιοι Αξιωματικοί ….. ξεχνούμε και απεμπολούμε συστηματικά!!
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ