2015-12-08 10:43:06
Φωτογραφία για Ποιες είναι οι 3 τροφές που σε προστατεύουν από τη γρίπη;
Ο μέσος ενήλικας κρυολογεί κατά μέσο όρο τρεις φορές το χρόνο και κάθε κρυολόγημα διαρκεί περίπου εννέα μέρες Βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, είναι αυτά που κρατάνε το σώμα δυνατό και δίνουν τα «όπλα» στον οργανισμό για να αποκρούσει κάθε μικρόβιο και ιό.

Ποιες είναι οι τροφές που είναι πλούσιες σε αυτά τα στοιχεία και μπορούν να σε προστατέψουν από τη γρίπη;

1) Ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώσεις που βοηθούν στη μείωση των επιβλαβών φλεγμονής του σώματος. Έτσι τα ωμέγα -3 λιπαρά μπορούν να καταπολεμήσουν το κρυολόγημα σε πολλές περιπτώσεις.

2) Πορτοκάλια

Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε ότι είναι γεμάτα βιταμίνη C. Έτσι, πιείτε χυμό πορτοκαλιού. Αν είναι έτοιμος, προσέξτε τι γράφει στην ετικέτα για την ποσότητα ζάχαρης που περιέχει. Αν η ποσότητα είναι μεγάλη, φάτε απλά ένα πορτοκάλι. Γιατί η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης μπλοκάρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

3) Όστρακα

Tα όστρακα είναι μια από τις πλέον εξελιγμένες ομάδες ασπόνδυλων και είναι τρόφιμα υψηλής βιολογικής αξίας είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, υδατάνθρακες, αζωτούχες ουσίες, πρωτεΐνες. Είναι πολύ εύπεπτα και περιέχουν σημαντική ποσότητα προστατευτικών ουσιών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ