2015-12-08 18:36:08
Φωτογραφία για Μπαράζ διαρρήξεων στην Αμαλιάδα! [photos]
Μπαράζ διαρρήξεων χθες τα ξημερώματα στην Αμαλιάδα, καθώς σημειώθηκαν έξι διαρρήξεις σε ισάριθμα καταστήματα, ενώ καταγράφηκαν και δύο απόπειρες..

Οι δράστες κινήθηκαν άνετα σε κεντρικά σημεία της πόλης, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα θορυβώδεις, αφού έσπασαν ακόμη και τζαμαρίες για να μπορέσουν να παραβιάσουν τα καταστήματα.

Οι διαρρήξεις σημειώθηκαν περιμετρικά σε ένα τμήμα της πόλης που καλύπτει την περιοχή γύρω από την πλατεία Δημοκρατίας, τον πεζόδρομο της Αμαλιάδας και την περιοχή της πλατείας Λαζαράκη και οι διαρρήκτες, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι περισσότεροι από δύο, έκαναν πάρτι τα ξημερώματα!

Ζημιά 9.000 ευρώ σε κομμωτήριο

Τη μεγαλύτερη οικονομική ζημιά υπέστη ο κ. Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος διατηρεί κομμωτήριο στην πλατεία Λαζαράκη, απέναντι από το Δημαρχείο της Αμαλιάδας, και χθες το πρωί το βρήκε άδειο! Η ζημιά που υπέστη αγγίζει τις 9.000 ευρώ, αφού οι δράστες αφαίρεσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους
. Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνόπουλος στην εφημερίδα ‘Πατρίς’, έκλεισε το κομμωτήριο το μεσημέρι του Σαββάτου και χθες γύρω στις 8 το πρωί πήγε ο πατέρας του να ανοίξει και βρήκε την πόρτα παραβιασμένη και ανοιχτή! Οι δράστες είχαν παραβιάσει προφανώς με κατσαβίδι την κεντρική είσοδο, είχαν μπει στο κομμωτήριο και είχαν αφαιρέσει όλα τα ψαλίδια, πιστολάκια, κουρευτικές μηχανές, ένα laptop και όλα τα προϊόντα κομμωτηρίου που υπήρχαν στα ράφια και τα συρτάρια.

«Κλείσαμε το Σάββατο το μεσημέρι και την Δευτέρα το πρωί δεν βρήκαμε τίποτα. Παραβίασαν την κλειδαριά, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κάποιον και αφαίρεσαν αντικείμενα και προϊόντα συνολικής αξίας 9.000 ευρώ. Φυσικά καλέσαμε την Ασφάλεια για τη λήψη αποτυπωμάτων» ανέφερε ο κ. Αντωνόπουλος.

Οι δράστες επεχείρησαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν και το κατάστημα πώλησης κοτόπουλων που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το κομμωτήριο, ωστόσο είτε δεν κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα, είτε δεν είχαν χρόνο.

Μετακίνησαν τζαμαρία!

Η εκτίμηση ότι οι δράστες ήταν περισσότερα από δύο άτομα, οφείλεται στον τρόπο που διέρρηξαν το οπωροπωλείο του κ. Παναγιώτη Μπινιέρη που βρίσκεται στην πλατεία Δημοκρατίας, επί της οδού Ερμού 45, σε ένα σημείο κεντρικό αφού από εκεί διέρχονται πολλά αυτοκίνητα.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπινιέρης οι δράστες σήκωσαν την κεντρική τζαμαρία του καταστήματος για να εισέλθουν στο εσωτερικό του, γεγονός που πιστοποιεί ότι ήταν περισσότερα από δύο άτομα, αφού το βάρος της τζαμαρίας είναι μεγάλο.

«Η τζαμαρία είναι ασήκωτη και τους ευχαριστούμε που δεν την έσπασαν, γιατί θα έπρεπε να πληρώσουμε ακριβά για την αντικατάσταση» δήλωσε ο κ. Μπινιέρης.

Οι διαρρήκτες μπήκαν στο εσωτερικό του καταστήματος και αφαίρεσαν κέρματα από την ταμειακή μηχανή, περίπου 70 με 80 ευρώ και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν τράπηκαν σε φυγή.

Λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει το κρεοπωλείο του κ. Νίκου Νικολακόπουλου στην οδό Κουρογιαννοπούλου, αφαιρώντας λίγα κέρματα και εκτιμάται ότι μετά το οπωροπωλείο επόμενος σταθμός τους ήταν το κατάστημα pet-shop (κατάστημα με ζώα) του κ. Κανέλλου Παπαπέτρου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Έλλης.

Έσπασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι δράστες έσπασαν τη τζαμαρία στο κάτω μέρος της πόρτας που βρίσκεται στην οδό Ιπποκράτους και εισήλθαν στο κατάστημα. «Η διάρρηξη πρέπει να έγινε μετά τις 2 τα ξημερώματα, γιατί μέχρι εκείνη την ώρα ήταν ξύπνιοι γείτονες και δεν άκουσαν τίποτα» σχολίασε ο κ. Παπαπέτρου. Οι διαρρήκτες αφαίρεσαν περίπου 100 με 200 ευρώ κέρματα από την ταμειακή μηχανή και αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι έκλεψαν και δύο κλουβιά με ωδικά πτηνά!

Σειρά είχε και ο πεζόδρομος της Αμαλιάδας, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό επί της οδού Παλαιολόγου.

Εκεί οι διαρρήκτες ‘χτύπησαν’ μία ψησταριά, ένα εστιατόριο και επεχείρησαν να διαρρήξουν και ένα καφενείο.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ψησταριάς «Ο Νίκος» κ. Νίκο Τσιούτσια, οι διαρρήκτες πρέπει να έδρασαν γύρω στις 4 χθες τα ξημερώματα, αφού ο ίδιος έκλεισε την ψησταριά του στις 3:10, αφήνοντας πίσω του έρημο τον πεζόδρομο.

Οι διαρρήκτες έσπασαν το τζάμι της εισόδου της ψησταριάς επί του πεζόδρομου Όθωνος Αμαλίας και αφού μπήκαν στο κατάστημα αφαίρεσαν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής το οποίο περιείχε κέρματα.

«Δεν άκουσε κανείς τίποτα, εμάς μας ειδοποίησε κάποιος γείτονας στις 8 το πρωί. Είναι κεντρικό σημείο αλλά δεν κυκλοφορούσε κανείς εκείνη την ώρα, οπότε δεν έγιναν αντιληπτοί» επεσήμανε ο κ. Τσιούτσιας.

Οι δράστες διέρρηξαν και το εστιατόριο «Ονειροπαγίδα» που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, σπάζοντας ένα τζάμι στο πλάι του καταστήματος και αφαίρεσαν 200 ευρώ και ένα laptop.

Παράλληλα, επεχείρησαν να διαρρήξουν και ένα καφενείο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να σπάσουν το τζάμι.

Οι διαρρήξεις καταγγέλθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας που διερευνά την υπόθεση, ενώ ελήφθησαν και αποτυπώματα από τη σήμανση.

Να σημειωθεί ότι το πρωί το συρτάρι μίας ταμειακής μηχανής εντοπίστηκε πεταμένο σε κάδο, μαζί με διάφορα κέρματα, στο ύψος που έχει γίνει η διάνοιξη της οδού Έλλης στην Αμαλιάδα, κοντά στο οπωροπωλείο και το pet-shop και εξετάζεται και αυτό από τις αρχές. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΙΛΒΑ : ΠΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΙΛΒΑ : ΠΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Ανακαλούνται Mitsubishi Lancer
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανακαλούνται Mitsubishi Lancer
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ