2015-12-08 18:41:40
Φωτογραφία για Συνεχής η παρουσία κλιμακίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο TAE KWON DO Φαλήρου για την κάλυψη τρεχουσών ανθρωπιστικών αναγκών
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, κατόπιν αιτήματος της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ήδη... ανταποκριθεί θετικά στην υποστήριξη της λειτουργίας του Προσωρινού Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Γήπεδο TAE KWON DO, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Καθημερινά, κλιμάκια με επαγγελματίες (γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, Σαμαρείτες Διασώστες) και εθελοντές του Ε.Ε.Σ. βρίσκονται στο χώρο (από τις 8.00 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ.), προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη:

διανομή επισιτιστικής βοήθειας,

παροχή ιατρονοσηλευτικής φροντίδας,

δημιουργική απασχόληση των φιλοξενούμενων παιδιών και

γενικότερη εποπτεία του χώρου.

Ήδη αυτή τη στιγμή, στο συγκεκριμένο Κέντρο, χωρητικότητας 1.200 ατόμων, φιλοξενούνται 600 περίπου ευάλωτοι νεοαφιχθέντες μετανάστες, που έχουν μεταφερθεί κυρίως από το συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.


Στο πλαίσιο της Έκτακτης Έκκλησης Στήριξης για την κάλυψη επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών στην Ελλάδα, που έχει απευθύνει στη διεθνή κοινότητα η Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), 20μελές κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διένειμε, σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία περιελάμβανε:

700 δέματα επισιτιστικής βοήθειας

500 κουβέρτες

547 πακέτα με είδη ατομικής υγιεινής για άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με τη συνεχή στήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας, παραμένει αρωγός στην προσπάθεια της Πολιτείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανθρωπιστικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας, εξαιτίας της πρόσφατης προσφυγικής κρίσης. Κινητοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό του (επαγγελματίες και εθελοντές), επιχειρεί να συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διαχείριση και αντιμετώπιση των εκτάκτων αυτών αναγκών, είτε μέσω της παροχής ιατρονοσηλευτικής περίθαλψης και ψυχοκοινωνικής στήριξης, είτε μέσω της διάθεσης ανθρωπιστικής βοήθειας και υπηρεσιών αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών.

Ιδιαίτερα μάλιστα την περίοδο που διανύουμε, όπου η έλευση του χειμώνα επιφέρει νέους και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια ανθρώπων που έχουν διανύσει μεγάλες αποστάσεις και έχουν υποφέρει πολλά, ο Ε.Ε.Σ. θα συνεχίσει να επιτελεί το ανθρωπιστικό έργο του, επιβεβαιώνοντας κάθε μέρα τη δέσμευσή του στις ανθρωπιστικές αρχές και αξίες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακαλούνται Mitsubishi Lancer
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανακαλούνται Mitsubishi Lancer
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ