2015-12-08 23:25:07
Φωτογραφία για Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ηλεκτρονικό Underwriting στον Κλάδο Οχημάτων
Ένα νέο δυναμικό εργαλείο, το ηλεκτρονικό underwriting, θέτει στα χέρια των... συνεργατών της η Υδρόγειος, αναβαθμίζοντας δραστικά τη διαδικασία ανάληψης κινδύνων και έκδοσης συμβολαίων στον κλάδο οχημάτων. Το νέο εργαλείο καθιστά το συνεργάτη ικανό να προχωρά στην άμεση έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, μέσα από μία αντικειμενική και αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας αίτησης και έγκρισης του αναλαμβανόμενου κινδύνου, βελτιώνοντας ουσιαστικά τους χρόνους και την ποιότητα της παρεχόμενης προς τον ασφαλισμένο εξυπηρέτησης.

Τι είναι το ηλεκτρονικό underwriting

Με το ηλεκτρονικό underwriting ο συνεργάτης μπορεί πλέον να δημιουργεί μία αίτηση ασφάλισης για όλες τις χρήσεις του κλάδου οχημάτων και να την μετατρέπει σε συμβόλαιο με αυτόματη, στις περισσότερες περιπτώσεις, έγκριση.

Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί εξολοκλήρου από την Υδρόγειο, με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Ανάληψης Κινδύνων και Μηχανογράφησης και την υποστήριξη της Infopad.


Έχει σχεδιασθεί με γνώμονα τη φιλοσοφία της εταιρείας και τις ανάγκες του δικτύου των συνεργατών της ενώ, επιπλέον, ανταποκρίνεται πλήρως στα πρότυπα του Solvency για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στηνανάληψη κινδύνων.

Η χρήση της διέπεται από απλότητα και ευκολία. Η εφαρμογή έχει ενσωματωθεί στην ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα διαχείρισης και έκδοσης συμβολαίων YdrogiosOnLine, δίνοντας τη δυνατότητα στο συνεργάτη μας, άμεσα και εύκολα, να:

Δημιουργεί και αποθηκεύει ηλεκτρονικά αιτήσεις ασφάλισης για το σύνολο των χρήσεων του κλάδου οχημάτων, των προγραμμάτων ασφάλισης και ασφαλιστικών καλύψεων που παρέχει η εταιρεία.

Να επισυνάπτει και αποθηκεύει ηλεκτρονικά όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα της αίτησης.

Να μετατρέπει, στην πλειονότητα των περιπτώσεων με αυτόματη έγκριση από την εφαρμογή, μία αίτηση σε συμβόλαιο και να προχωρά άμεσα στην εκτύπωση και παράδοσή του στον πελάτη, μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά έντυπα.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής ο συνεργάτης μπορεί:

Να διαχειριστεί με εύκολο τρόπο των σύνολο των αιτήσεων ασφάλισης οχημάτων, ελέγχοντας ανά πάσα στιγμή το status έγκρισής τους (αυτοεγκρινόμενες, εγκρινόμενες από την εταιρεία, απορριφθείσες και λόγοι).

Να ελέγξει το status και την ιστορικότητα των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων (άδεια κυκλοφορίας οχήματος, δίπλωμα οδηγού, άλλα έγγραφα κατά περίπτωση).

Να διορθώσει ανά πάσα στιγμή στοιχεία της αίτησης, να επιλέξει διαφορετικό ασφαλιστικό πρόγραμμα, να προσθέσει ή αφαιρέσει καλύψεις.

Το ηλεκτρονικό underwriting εισάγει συνεπώς μία συστηματική, αντικειμενική και αυτοματοποιημένη προσέγγιση στη διαδικασία ανάληψης κινδύνων του κλάδου οχημάτων. Μεταφέροντας λειτουργίες που παραδοσιακά εκτελούνταν από τις κεντρικές υπηρεσίες της εταιρείας στα σημεία πώλησης, μειώνει δραστικά τη γραφειοκρατία και επιταχύνει τη διαδικασία έκδοσης συμβολαίου με άμεσα οφέλη για τον συνεργάτη και πελάτη μας.

Επιπλέον, η εφαρμογή λειτουργεί αλληλένδετα με τις υπόλοιπες ψηφιακές εφαρμογές της εταιρείας συμβάλλοντας, συνολικά, στον σύγχρονο και πλέον αποδοτικό τρόπο λειτουργίας της.

Η Υδρόγειος έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση του ηλεκτρονικού underwriting και στους υπόλοιπους κλάδους ασφάλισης (περιουσία, αστική ευθύνη, προσωπικό ατύχημα, κτλ.), έργο που πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.

Τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού underwriting για το συνεργάτη και πελάτη

Αυτόματη έγκριση αιτήσεων ασφάλισης οχημάτων στο 90% των περιπτώσεων

Άμεση έκδοση συμβολαίου, σε λίγα λεπτά της ώρας

Απλό και χρηστικό σύστημα

Ακριβής και αντικειμενική διαδικασία αξιολόγησης κινδύνων

Εύκολη διαχείριση, έλεγχος και ηλεκτρονική διαχείριση αρχείων (αίτηση, συνοδευτικά έντυπα, κτλ.) -->

Μείωση γραφειοκρατίας

Εστίαση του διαμεσολαβητή στο συμβουλευτικό κομμάτι της πώλησης

Εξοικονόμηση χρόνου και μείωση εξόδων -->

Άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη - Βελτίωση διαδικασίας πωλήσεων

Για την υποστήριξη των συνεργατών μας και την άμεση διαδικασία έγκρισης, όπου απαιτείται, των αιτήσεων ασφάλισης οχημάτων, το Τμήμα Ανάληψης Κινδύνων Κλάδου Οχημάτων λειτουργεί με εκτεταμένο ωράριο, Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00 – 20:00 και Σάββατο, 08:00 – 15:30.

Για την άμεση ένταξή τους στην εφαρμογή, οι συνεργάτες μας μπορούν να απευθύνονται στους αρμόδιους επιθεωρητές πωλήσεων ή στο Τμήμα Υποστήριξης Πωλήσεων/Συμβάσεων της εταιρείας, στo τηλ. 210 9477332.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ