2015-12-09 09:36:09
Φωτογραφία για ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ... ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΡΣΕΝΑΛ
Αντιμέτωποι με την Άρσεναλ θα βρεθούν σήμερα και οι Νέοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι επίσης δίνουν αγώνα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Youth League της UEFA!

Οι ερυθρόλευκοι πιτσιρικάδες έχουν στο μυαλό τους μόνο τη νίκη, έτσι ώστε να έχουν συνέχεια στο ευρωπαϊκό τους ταξίδι. Οι Νέοι δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν την Άρσεναλ, καθώς τη σεζόν 2012-13 οι ερυθρόλευκοι είχαν λάβει μέρος στο NextGen Series και είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο με τους Άγγλους.

Τότε οι μικροί είχαν παίξει το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη και το δεύτερο στο Λονδίνο. Εντός έδρας ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 2-0, ενώ εκτός είχε πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 0-0. Το 2-0 στο Καραϊσκάκη είχε διαμορφώσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Πίντο Λεάντρο, ενώ το 1-0 είχε «γράψει» ο Ραφαήλ Σούκιας. Με τον μικρό τότε να γράφεται στην ιστορία, καθώς ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ των Νέων σε επίσημη διοργάνωση!


Ο μέσος του Ερμή Ζωνιανών, πλέον, μίλησε στον «Γαύρο» δίνοντας τη δική του συμβουλή στους μικρούς του Θρύλου για το τι πρέπει να προσέξουν απέναντι στους Αγγλους και φρέσκαρε λίγο τη μνήμη του για τον τρόπο παιχνιδιού της Αρσεναλ, τονίζοντας:

«Οι Αγγλοι σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες, είναι ταχυδυναμικές και έχουν καλές άμυνες, αλλά είναι και δυνατές στην επίθεση. Για αυτό ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι συμπαγής και να παίξει με αντεπιθέσεις για να μπορέσει να απειλήσει. Αυτό που εγώ θυμάμαι από τότε, είναι ότι οι Άγγλοι ήταν πιο έτοιμοι ποδοσφαιριστές από εμάς και αυτό είναι μειονέκτημα. Τότε είχαμε κερδίσει γιατί ήμασταν ομάδα και ό,τι μας έλεγαν οι προπονητές μας το κάναμε. Τώρα θα πρέπει τα παιδιά να βγάλουν πάθος και ψυχή και πιστεύω ότι θα την πάρουν την πρόκριση».

«Να... χτυπήσουν στην αντεπίθεση»

Στην ομάδα των Νέων του Ολυμπιακού που είχε αντιμετωπίσει την Άρσεναλ, ήταν και ο Δημήτρης Βουτσιώτης. Ο νεαρός μέσος της Κοζάνης μίλησε επίσης στον «Γαύρο» και αναφέρθηκε στο σημερινό ματς των Νέων στο Ρέντη, τονίζοντας: «Πρέπει να βασιστούν στην έδρα. Ανέκαθεν ο Ολυμπιακός είχε καλή ακαδημία και πρέπει να το αποδείξουν και πάλι αυτό. Σίγουρα θα είναι δύσκολο ματς, αλλά αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη από μέταλλο και εύκολα ή δύσκολα πιστεύω ότι στο τέλος η πρόκριση θα έρθει. Πρέπει να είναι καλά πειθαρχημένοι γιατί οι αγγλικές ομάδες έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και να χτυπήσουν το ματς στις αντεπιθέσεις. Εμείς όπως και όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού έχουν την καρδιά του πρωταθλητή και είναι όλοι μία οικογένεια και ελπίζω να βγει και την Τετάρτη αυτό».

Όσον αφορά τη σημασία από τόση μικρή ηλικία να αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σχολίασε: «Είναι σημαντικό γιατί μέσα απ’ αυτά τα ματς βελτιώνονται και τους βλέπουν αρκετοί σκάουτ του εξωτερικού. Και μέσα από τις καλές εμφανίσεις της ομάδας και μετά τις δικές τους μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα για τη συνέχεια της καριέρας τους».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ