2015-12-09 09:38:07
Φωτογραφία για Η Έλενα Ράπτη αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την Ελλάδα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
Χθες 8 Δεκεμβρίου 2015, η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας... ήταν εισηγήτρια στη συζήτηση επί της αρχής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών, που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από το έδαφος κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και αφορά στην προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2014/60/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 15ης Μαΐου 2014.

Η Έλενα Ράπτη αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει το νομοσχέδιο για την Ελλάδα, αφού ως χώρα έχει πολλούς εθνικούς θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές εκτός Ελλάδας, θησαυρούς που όφειλαν να είναι εδώ, και μίλησε θετικά για στο νέο πλαίσιο προστασίας που παρέχει ο νέος νόμος σχετικά με την επιστροφή των πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα.

Εξέφρασε ωστόσο την αντίθεσή της με τις διατάξεις περί παραγραφής που προβλέπει το νομοσχέδιο για τις οποίες θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αυριανή συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ