2015-12-10 12:10:07
Φωτογραφία για Τρόμος στα τουρκικά ΜΜΕ: Μας περικυκλώνει η Ρωσία [photos+video]
Tρόμος επικρατεί στην γειτονική Τουρκία όπου σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος αναφέρει την στρατηγική περικύκλωση της χώρας από την... Ρωσία μετά το γεγονός της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού Su-24 από δύο τουρκικά F-16 που στοίχισε την ζωή στον Ρώσο πιλότο Όλεγκ Πεσκόφ.

Μόλις χθες είχαμε αναχαιτίσεις τουρκικών F-16 που εισήλθαν σε εναέριο χώρο στη Συρία από ρωσικά Su-34, τα οποία τα καταδίωξαν και εντός του τουρκικού ενάεριου χώρου.

Η εγκατάσταση των πιο σύγχρονων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων του πλανήτη, των S-400 στην Κριμαία βόρεια της Τουρκίας, η εγκατάσταση των S-400 στην ρωσική βάση Himeymin της Λαττάκειας στην Συρία στο νότιο άκρο της Τουρκίας και η εγκατάσταση ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Μil-Mi 24 στην Αρμενία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία περικυκλώνουν την Άγκυρα απ'όλες τις πλευρές και δημιουργούν άισθημα "συμπίεσης" στους Τούρκους.

Όμως οι στρατηγικές κινήσεις περικύκλωσης της Τουρκίας συνεχίζονται με την εγκατάσταση στην βάση τους στην Tarrtus της Συρίας πυραύλων cruise Kalibr, με βεληνεκές 2.500 χιλιομέτρων ενώ έχει φτάσει στη βάση και το ρωσικό υποβρύχιο, Rostov-on-Don,


Ο ρωσικός Στόλος της Κασπία που είναι επανδρωμένος και αυτός με Kalibr σημαδεύει και αυτός τις ανατολικές περιφέρειες της Τουρκίας, ενώ ο Στόλος της Μάυρης Θάλασσας 'στοχοποιεί' τις βόρειες ακτές της.

Συν τοις άλλοις η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε διευκολύνσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία και την χρήση της αεροπορικής βάσης της Πάφου βάζοντας στο "στόχαστρο" και τις τουρκικές δυνάμεις Κατοχή στην Β.Κύπρο.

Οι Τούρκοι για πρώτη φορά νιώθουν πραγματικό άγχος και εκφράζουν συλλογικό φόβο.

Tην ίδια στιγμή απόκαλύφθηκε από το ίδιο το φιλοαμερικανικό συριακό Παρατηρητήριο ότι οι βομβαρδισμοί των Αμερικανών και των Δυτικών είναι ανακριβείς και έχουν σκοτώσει δεκάδες αμάχους

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ, Ιγκόρ Κονασένκοφ, «ανακριβείς επιδρομές που σημειώθηκαν από τη διεθνή συμμαχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ, σκοτώνουν ολοένα περισσότερους αθώους Σύρους. Τις προάλλες ως αποτέλεσμα μίας επιδρομής στο Αλ-Χαν δεκάδες πολιτών σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Κατά τη διάρκεια των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία, η Μόσχα δίνει στοιχεία του στρατιωτικού έργου, όπως οι επιδρομές.

«Σε αντίθεση με τους συναδέλφους μας στην συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, που απλώς υπερηφανεύονταιι για την επιτυχία ενώ αποκρύπτουν στοιχεία και πληροφορίες», δήλωσε ο Κονασένκοφ.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ