2015-12-11 02:16:17
Φωτογραφία για ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
Η "ανεξάρτητη" επιτροπή αξιολόγησης διοικητών ΕΣΥ που αποτελείτο από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αξιολόγησε μέσα σε 4 (!) λεπτά το έργο μια ολόκληρης τριετίας του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Θέμη Ανθρακίδη και τον απέπεμψε!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ 

Προκειμένου όμως να θεωρηθεί ότι η νεοσυσταθείσα «ανεξάρτητη» (;) αρχή έκανε τις δήθεν συνεντεύξεις για την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων, τους κάλεσε να πάνε και στην Αθήνα! 

Ο Θέμης Ανθρακίδης είχε νομοθετημένη θητεία μέχρι το τέλος του 2016 η οποία και διεκόπη βιαίως από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το έργο που άφησε ο κ. Ανθρακίδης, παρόλο όλοι παραδέχονται πως το Νοσοκομείο Κιλκίς ελάμβανε λιγότερα χρήματα αναλογικά με τα άλλα Νοσοκομεία, είναι πολύ μεγάλο. 

Τώρα ας θυμηθούμε τι έγινε επί της τριετούς διοικήσεως Ανθρακίδη.

1. Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς βραβεύτηκε ως ένα από τα 5 καλύτερα στην κατηγορία του σε όλη την επικράτεια με κριτήρια λειτουργικής και οικονομικής διαχείρησης για τα έτη 2013-2014 από αξιολόγηση του υπουργείου.


2. Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και λειτούργησε η νέα Τρίτη χειρουργική πτέρυγα του νοσοκομείου με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό 5,5 εκατομυρίων ευρώ, η οποία παρέμενε ημιτελής και κλειστή επί 20 έτη. Τώρα πια λειτουργεί αναβαθμίζοντας την ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών στου πολίτες του Κιλκίς.

3. Ανακαίνισε και άνοιξε τα μαγειρεία του νοσοκομείου προμηθεύοντας μηχανολογικό εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με ευρωπαϊκά λεφτά από διασυνοριακό πρόγραμμα, μειώνοντας δραματικά το κόστος σίτισης και διακόπτοντας τη συνεργασία με εξωτερικό συνεργείο catering. 

4. Συνδέει το νοσοκομείο με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου με λεφτά από πρόγραμμα interreg τη στιγμή που κανένας δημόσιος οργανισμός δεν είναι ακόμη συνδεδεμένος με αυτό στο νομό Κιλκίς κάτι που θα εξοικονομήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ενεργειακού κόστους αλλά και θα κάνει το νοσοκομείο αυτόνομο ενεργειακά. 

5. Υλοποίησε διασυνοριακό πρόγραμμα Ipa-Shield Ελλάδα - FYROM 2007-2013 φέρνοντας στο Νοσοκομείο Κιλκίς νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αξίας 686.000 ευρώ. 

6. Αξιοποίησε στο έπακρο τα πενιχρά διαθέσιμα κεφάλαια που λάμβανε ως επιχορήγηση από το κράτος κρατώντας όρθιο το νοσοκομείο στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων μέσω δραματικής μείωσης δαπανών και σπατάλης έχοντας το χαμηλότερο μέσο κόστος νοσηλείας στην 4η ΥΠΕ.

Δυστυχώς στην περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα του Κιλκίς κυκλοφορούν διάφορες φήμες. Όπως ότι αξίωναν επιτακτικά την αποπομπή του Διοικητή από τη Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και με μαζικές παραιτήσεις. 

Η ζημιά που θα επέλθει μεγάλη. Είχαν δρομολογηθεί και άλλες ενέργειες από την απερχόμενη διοίκηση. Τώρα το νοσοκομείο περιέρχεται εκ νέου σε μια περίοδο αβεβαιότητος με θολή προοπτική για το μέλλον.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ