2015-12-11 19:44:06
Φωτογραφία για ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗΣ ΨΥΧΗΣ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης, Θανάσης Μπαράκας, μιλάει στο OLYMPIACOS TV για τον αγαπημένο του Θρύλο και πώς καταφέρνει πια, δίχως την όρασή του, να βλέπει τους αγώνες.

Υπάρχουν άνθρωποι που στο λεξιλόγιό τους δεν υπάρχει η φράση «δεν μπορώ». Ο Θανάσης Μπαράκας είναι ένας απ' αυτούς. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό φίλο της ομάδας μας. Ξεχωριστός γιατί εδώ και κάμποσα χρόνια βλέπει τον Ολυμπιακό μόνο με τα μάτια της ψυχής αφού έχει χάσει την όρασή του.

Το «εμπόδιο» στην καθημερινότητά του είναι αρκετά υψηλό, όμως, όχι τόσο ώστε να μη μπορεί να το περάσει. Ο Θανάσης Μπαράκας συνεχίζει να κάνει αυτά που έκανε και παλιότερα, όταν μπορούσε να δει και με τα κανονικά του μάτια τον κόσμο. Συνεχίζει να χαίρεται το ποδόσφαιρο και τον αγαπημένο του Ολυμπιακό με τους φίλους του. Είναι τακτικός θαμώνας στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ήταν στο γήπεδο και την περασμένη Τετάρτη στο ματς με την Άρσεναλ και για να καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία του στήθηκε με τις ώρες, όπως πολλοί άλλοι φίλοι της ομάδας, στην ουρά για ένα εισιτήριο. Στο περιθώριο του αγώνα, ο κ. Μπαράκας μίλησε στο «OLYMPIACOS TV» για τον αγαπημένο του Θρύλο.


«Τον Ολυμπιακό τον παρακολουθώ συνέχεια είτε βρίσκομαι στην Αθήνα και έρχομαι στο «Γ. Καραϊσκάκης», είτε είμαι στο νησί. Μια παρέα εδώ και 25 χρόνια είμαστε μαζί στα γήπεδα, μαζί στις τηλεοράσεις, μαζί στα ραδιόφωνα», λέει και εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο «βλέπει» πια τους αγώνες του Θρύλου: «Ο καθένας ζει τον αγώνα όπως μπορεί. Αυτή τη στιγμή τον παρακολουθώ τον αγώνα μέσα από την αναμετάδοση στο ραδιόφωνο. Ζω την κάθε στιγμή. Αφουγκράζομαι τον αγώνα, πού κινείται ο κάθε παίκτης. Δεν χάνω ποτέ την ευκαιρία να βρεθώ στο Καραϊσκάκη».

Τι είναι για τον κ. Μπαράκα ο Ολυμπιακός; «Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα μεγάλη. Η μεγάλη μου αγάπη, όπως η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Ο Ολυμπιακός είναι η οικογένειά μου. Παρακολουθούμε τον Ολυμπιακό από μικρή ηλικία. Είναι η λατρεία μας. Πραγματικά απολαμβάνουμε κάθε στιγμή όταν παρακολουθούμε τον Ολυμπιακό είτε κερδίζει, είτε χάνει».

Ο Θανάσης Μπαράκας αθλείται και έχει συμμετάσχει σε τέσσερις Παραολυμπιάδες ενώ έχει διαγωνιστεί και σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Τα αθλήματά του ήταν το άλμα εις μήκος, το άλμα εις ύψος και το τριπλούν ενώ τελευταία ασχολείται και με την ποδηλασία. Έχει κατακτήσει χρυσό Παραολυμπιακό μετάλλιο στο Σίδνεϊ (άλμα εις μήκος) καθώς και την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό του 2005.

***Στη φωτογραφία ο κ. Κωνσταντίνος Καρδιασμένος (Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας, Ψηφιακών Μέσων και Ε.Κ.Ε.) της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο οποίος συνάντησε τον κ. Θανάση Μπαράκα στο περιθώριο του αγώνα με την Άρσεναλ και του παρέδωσε, εκ μέρους της οικογένειας του Θρύλου, μερικά συμβολικά δώρα.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ