2015-12-12 03:00:54
Φωτογραφία για “Σφραγίζονται” οι απολύσεις των Διοικητών
Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS

Δημοσιεύονται μια-μια στη Διαύγεια η διοικητικές πράξεις παύσης διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων, αφού δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ.

Πρώτες αναρτήθηκαν οι πράξεις του Διοικητή και τον Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝΑ “Λαίκό” Ι. Πατσιογιάννη και Β. Χαραλαμπόπουλο, αντίστοιχα, καθώς και με του Διοικητή του Γ.Ν. ΣΕΡΡΩΝ, Γρ. Ευσταθιάδη, ενώ φιγουράρει και η διοικητική πράξη παύσης από τη θέση του Διοικητή του ΓΝΑ Ελπίς, του Θ. Γιάνναρου, η απομάκρυνση του οποίου έχει συζητηθεί εντόνως.

Ακολούθησαν στη Διαύγεια ο Αναπληρωτής Διοικητής του Ευαγγελισμού, Γ. Ράπτης, ο Διοικητής του ΓΝ Νίκαιας, Κ. Πεταλάς, ο Διοικητής του Ο.Ν.Α. «Ο Αγ. Σάββας», Ν. Φαλδαμής, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γ.Ν. Λασιθίου, Αγγ. Λενακάκη, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Χανίων «Αγ. Γεώργιος», Ι. Μανούσακα , ο Διοικητής του Γ.Ν. Ρεθύμνου, Ν. Ξυπολυτά, ο Διοικητής του Γ.Ν. Κωνσταντοπούλειο, Π. Λύγκος, και αναμένεται να αναρτηθουν και οι υπόλοιπες, δεδομένου ότι δημοσιεύθηκαν τα ΦΕΚ τους.


Βέβαια, άγνωστη παραμένει η πλήρης λίστα με τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που φεύγουν ή μένουν. Κατά τη χθεσινή επεισοδιακή συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Υγείας, ο Ανδρέας Ξανθός υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η πρώτη Κυβέρνηση που άφησε επί 11 μήνες τις ίδιες διοικήσεις στα νοσοκομεία και που για πρώτη φορά, σε μία επιτροπή αξιολόγησης, συμμετέχει στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ και πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο κύριος Σκανδαλάκης. Παράλληλα, για πρώτη φορά είναι σίγουρο ότι ένα 10% με 15% των σημερινών διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στο σύστημα υγείας θα παραμείνει, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Επεσήμανε, δε, ότι οι διοικήσεις πέρασαν από δύο επίπεδα αξιολόγησης, τις ΥΠΕ και την Επιτροπή Αξιολόγησης του Υπουργείου.

“Προφανώς εκεί που εισηγείται αρνητικά η Επιτροπή, θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να απομακρυνθούν, αλλά διατηρούμε το δικαίωμά μας, γιατί εμείς έχουμε τη τελική επιλογή, ακόμα και στις περιπτώσεις που εισηγείται θετικά, σε ένα ποσοστό από αυτό να συνεκτιμήσουμε και άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα την εν γένει συμπεριφορά, τον βίο και την πολιτεία του κάθε Διοικητού”, ανέφερε ο κ. Ξανθός.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι δεν είναι θέμα συνδικαλισμού.

“Το πρόβλημα είναι η πολιτική κατεύθυνση και οι πολιτικές προτεραιότητες που υπάρχουν για το σύστημα υγείας. Και άρα και η δυνατότητα των διοικητών να υπηρετήσουν ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο. Και όχι να δημιουργούν προβλήματα και τρικλοποδιές στο σύστημα υγείας και στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων ακόμα και αυτές τις ημέρες που ξέρουν πολύ καλά ότι πάρα πολλοί από αυτούς θα αντικατασταθούν”, συμπλήρωσε.

Τα ΦΕΚ:

ΦΕΚ – Διοικητές 1 ΦΕΚ – Διοικητές 2 ΦΕΚ – Διοικητές 3
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ