2015-12-13 17:54:53
Φωτογραφία για ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, όπως το Ασφαλιστικό, είναι αναγκαίο και υπεύθυνο να επιδιώκονται οι ευρύτερες συναινέσεις και ο ευρύτερος διάλογος, πριν απ' όλα με την ίδια την κοινωνία, τονίζει σε συνέντευξή του στο « Έθνος της Κυριακής» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Σημειώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης της αξιολόγησης και πως στόχος είναι να έχει τελειώσει μέχρι τον Ιούνιο το 80% των δράσεων που προβλέπονται από τη συμφωνία, για να αφοσιωθεί η κυβέρνηση στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία. 

Ο ίδιος αναφέρει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «έχουμε συνείδηση των δυσκολιών και των προβλημάτων» και «δεν πάσχουμε από το σύνδρομο της αυτάρκειας».

«Προτεραιότητά μας δεν είναι συγκυριακά δάνεια ψήφων για να περάσει το ένα ή το άλλο νομοσχέδιο, αλλά μια συστράτευση για τα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως το Ασφαλιστικό, με σύμμαχο τις δυνάμεις της κοινωνίας» υπογραμμίζει.


Ειδικά για το Ασφαλιστικό, δηλώνει ότι: «Τώρα που ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρέπει να στραφούμε στην ανακεφαλαιοποίηση του Ασφαλιστικού, καθώς χωρίς ισχυρή αποθεματική βάση, κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν θα είναι βιώσιμο».

Τέλος, σημειώνει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της κυβέρνησης είναι συμπαγής, διότι έχει νωπή και συγκεκριμένη λαϊκή εντολή, ενώ επαναλαμβάνει πως το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης αφορά στις μεγάλες αλλαγές που θα χαράξουν τη νέα πορεία της χώρας και θα δημιουργήσουν τις βάσεις της μεταμνημονιακής Ελλάδας.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ