2015-12-14 12:35:08
Φωτογραφία για Τι γίνεται με το νέο περιφερειακό Μέγαρο; Από το 2014 έπρεπε να λειτουργεί
Αγαπητό Tromaktiko,

Ποιος και γιατί καθυστερεί την μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών... αντιπεριφερειών στο νέο κτίριο που έπρεπε από το 2013 να λειτουργεί έπειτα το 2014 και σήμερα φθάνουμε 2016 και ακόμη τίποτα;

2000000 ευρώ θα εξοικονομούνταν κάθε χρόνο από ενοίκια των διαφόρων κτιρίων που στεγάζουν στην Μοναστηριού, Παπαναστασιου β Ηρακλείου κλπ

Μετά το νέο δημαρχείο, η Θεσσαλονίκη αποκτά στα μέσα του 2014 και νέο περιφερειακό μέγαρο.Κι όμως φθάσαμε 2016 και κανείς δεν ξέρει πότε θα δοθεί ένα αυτοχρηματοδοτουμενο έργο στους πολίτες της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ .

Της Φανής Σοβιτσλή

Οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του κτιρίου όπου θα συγκεντρωθούν για πρώτη φορά όλες οι υπηρεσίες, εξοικονομώντας περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ το χρόνο που δαπανώνται σε ενοίκια, βρίσκονται στην περιοχή του ΦΙΞ, στην παλιά δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου.


Το έργο, που είχε ξεκινήσει επί διοίκησης Π. Ψωμιάδη, βρίσκεται πλέον στη φάση της αποπεράτωσης, καθώς στη χθεσινή συνεδρίαση της η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε ποσό ύψους 10,4 εκατ. ευρώ, που αφορά την τελευταία δόση της σύμβασης που είχε υπογραφεί στο παρελθόν. Στόχος της διοίκησης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι μέσα στο 2014 να αρχίσει να μεταφέρεται σταδιακά το σύνολο των υπηρεσιών της περιφέρειας, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής, μέχρι και το τέλος του 2012 είχαν πληρωθεί για την ανέγερση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων στο ΦΙΞ συνολικά 43 εκατ. ευρώ, ενώ μένει να αποπληρωθούν 10,4 εκατ. ευρώ, κονδύλια που ήδη είναι εξασφαλισμένα.

Σημειώνεται ότι πολυπόθητο έργο του περιφερειακού μεγάρου καθυστέρησε για αρκετά χρόνια, εξαιτίας των ανεπαρκών πόρων που έφταναν στα ταμεία της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, αλλά και εξαιτίας των χρονοβόρων διαδικασιών για τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία, των μελετών και των εγκρίσεών τους. Επίσης, ο διαγωνισμός για την ανακήρυξη του ανάδοχου εργολάβου ήταν διεθνής, ενώ ενδεικτικό είναι ότι μόνο η μελέτη κατασκευής διήρκεσε δύο χρόνια.

Το περιφερειακό μέγαρο, ο προϋπολογισμός του οποίου αγγίζει τα 55 εκατ. ευρώ, δημοπρατήθηκε το 2009, αφού έλαβε σχετική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

20/2/15

Το εργο δημοπρατήθηκε και ξεκινησε το 2009 επι διοίκησης Ψωμιάδη και ειχε υπολογιστεί να παραδοθεί το 2013 και να λειτουργήσει .

Η κατασκευή του συγκροτήματος έγινε με ίδιους πόρους και με την εξοικονόμηση που θα έχουμε, θα υπάρχει απόσβεση σε σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε στο Thestival ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών Πόρων και Προγραμμάτων Αλέξανδρος Θάνος. Όπως τόνισε ο κ. Θάνος, κάποιες δομές της διοίκησης θα παραμείνουν στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας στη Βίλα Αλλατίνι, ενώ προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις και εκεί στο μέλλον. Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο, η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών στο νέο ιδιόκτητο και σύγχρονο κτήριο της Περιφέρειας θα αρχίσει σταδιακά μέσα στο καλοκαίρι...(φθασαμε Δεκέμβριο 2015 προς 2016 και ακομη ΤΙΠΟΤΑ) ενώ μετά την παράδοση του έργου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις εσωτερικές εργασίες στα διατηρητέα κτήρια. «Θα βοηθήσει πρώτα από όλα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και στην εσωτερική λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ θα μειωθεί αρκετά και το λειτουργικό κόστος»(2000000 το χρονο απο ενοίκια κι ομως ακομη ΤΙΠΟΤΑ ), υπογράμμισε ο κ. Θάνος.

Και μια σοβαρή απορία ενώ με την λειτουργία θα εξοικονομούνταν 2000000 το χρόνο από τα ενοίκια που πληρώνονται και ενώ απο το 2013 έπρεπε να λειτουργεί που ειναι η Αντιπολιτευση γιατι κρύβεται γιατί δεν μιλάει και ιδίως ο λαλίστατος κ Τρεμόπουλος; Γιατί άραγε;

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ