2015-12-15 13:26:47
Φωτογραφία για Πιστοποίηση του Κέντρου Πληροφορικής Υποστήριξης Ελληνικού Στρατού σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 27001:2013
Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επαναπιστοποίηση του Κέντρου Πληροφορικής Υποστήριξης Ελληνικού Στρατού (ΚΕΠΕΥΕΣ) ως προς με το διεθνές πρότυπο «ΕΝ ISO 27001:2013, μετά από επιθεώρηση από τον αρμόδιο Οργανισμό Πιστοποίησης.

Το πρότυπο «ΕΝ ISO 27001:2013» εξασφαλίζει την επάρκεια στις διαδικασίες και στα μέτρα ελέγχου σε θέματα εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας των πληροφοριών για την προστασία των δεδομένων και των εμπλεκόμενων πόρων, σε κάθε δραστηριότητα της Μονάδας.

Οι περιοχές ελέγχου αναλύονται διεξοδικά και καλύπτουν θέματα φυσικής, λογικής και δικτυακής ασφάλειας, διαβάθμισης πληροφοριών, ανάπτυξης και συντήρησης Πληροφοριακών Συστημάτων, καθώς και διαχείρισης περιστατικών ασφαλείας.

Ο στόχος που έχει θέσει το ΓΕΣ για τη σε μόνιμη βάση ανάπτυξη, λειτουργία και διαχείριση ασφαλών Πληροφοριακών Συστημάτων, υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαθεσιμότητας, έχει επιτευχθεί. Η επαναπιστοποίηση του ΚΕΠΥΕΣ αποδεικνύει το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών πληροφορικής που υποστηρίζουν του Σχηματισμούς, Μονάδες και Υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς.

Σημειώνεται ότι το ΚΕΠΥΕΣ είναι ο πρώτος φορέας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και του Δημόσιου – Κρατικού τομέα που λαμβάνει τη σχετική πιστοποίηση.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ