2015-12-16 04:20:07
Φωτογραφία για Αποσπάσματα της συνέντευξης του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο ρ/σ ΣΚΑΙ «Κυβέρνηση του κατεπείγοντος»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος... της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΙ και στο δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα μεταξύ άλλων επεσήμανε:

Για την κοινοβουλευτική διαδικασία: Έχουμε την κυβέρνηση του κατεπείγοντος

Για μια ακόμη φορά, νομοθετούμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, έχει καταλήξει η κυβέρνηση να είναι η κυβέρνηση του κατεπείγοντος, ενώ η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου δεν επιβεβαιώνει τον επείγοντα χαρακτήρα ούτε καν για τη δόση του 1 δις ευρώ. Δεν επιβεβαιώνεται η ανάγκη του κατεπείγοντος και από πολλά άρθρα που έρχονται και δεν έχουν σχέση με τα προαπαιτούμενα. Συνεπώς για ποιο λόγο αυτά τα άρθρα μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία; Αυτή η τακτική γίνεται κάθε φορά. Είναι σημαντικό ζήτημα για τον κοινοβουλευτισμό στη χώρα μας.

Για τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια: Πλήττεται η κοινωνική συνοχή


Στην ουσία του νομοσχεδίου έχουμε κεντρική διαφωνία στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Διαφωνούμε με την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια τα οποία πωλούνται σε ιδιωτικά ξένα funds. Γιατί δεν μας εξηγούν γιατί αυτές τις υποθέσεις δεν μπορούσαν να τις διαχειριστούν οι τράπεζες; Μπαίνουν εταιρείες με όριο κεφάλαιο 100.000 ευρώ που θα μπορούν να αγοράζουν επιχειρηματικά δάνεια εκατομμυρίων ευρώ; Είναι δυνατόν; Με το νομοσχέδιο αυτό πλήττεται η κοινωνική συνοχή και για άλλη μία φορά η υγιής επιχειρηματικότητά και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Εμείς θα καταψηφίσουμε επί της αρχής το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Για το μισθολόγιο του δημοσίου: Εγείρει σοβαρά ερωτήματα

Στο μισθολόγιο του δημοσίου υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα. Στον προϋπολογισμό προβλέπονταν εξοικονόμηση 2,7 εκατ ευρώ και τώρα προβλέπεται πρόσθετο κόστος 150 εκατ ευρώ το οποίο πάει στο μεσοπρόθεσμο. Πρόκειται για μια ανακατανομή της μισθολογικής δαπάνης η οποία εγείρει ερωτήματα σε πολλά ζητήματα και όταν η συζήτηση γίνεται σε μια ημέρα όλα αυτά δεν μπορούν να αναδειχθούν.

Η αυριανή εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: Ισχυρός προοδευτικός πόλος για να μην κατευθυνθεί ο κόσμος σε λαϊκίστικες φωνές.

Αύριο στις 18.30 έχουμε τη μεγάλη συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Εμείς ανοίγουμε την προγραμματική συζήτηση ενόψει της προγραμματικής συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Κινήσεις Πολιτών την άνοιξη. Ανοίγουμε τον προγραμματικό διάλογο με την κοινωνία. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε σε κλειστά γραφεία αλλά δεν θέλουμε αυτό. Θέλουμε να ανοιχτούμε στην κοινωνία, να μιλήσουμε με τον κόσμο και να παρουσιάσουμε το σχέδιο μας για την επόμενη ημέρα. Προβλέπω ότι το 2016 θα υπάρξει ευρεία ανακατάταξη του πολιτικού συστήματος. Δείτε τι συμβαίνει σε όλα τα κόμματα. Συνεπώς ο κόσμος δεν πρέπει να κατευθυνθεί σε ακραίες λαϊκίστικες φωνές και σε λαϊκίστικα κόμματα. Θα πρέπει να ενισχυθεί ο προοδευτικός πόλος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που πρέπει να γίνει ο ένας από τους δύο σημαντικούς πυλώνες του πολιτικού συστήματος όπως συμβαίνει στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στρατηγικός μας στόχος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παντρεύεται η Φουρέιρα! [photos]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παντρεύεται η Φουρέιρα! [photos]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ