2015-12-16 23:24:14
Φωτογραφία για Χρυσάφι πληρώνουν οι Έλληνες για την φιλοξενία του κουαρτέτου
Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών για το ακριβές κόστος της διαμονής και διατροφής... των μελών του κουαρτέτου στην Αθήνα, αλλά και για το κόστος ενοικίασης των χώρων όπου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση (για τις οποίες το δίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος 2015 δαπανήθηκαν 12.845 ευρώ σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου/ΑΔΑ:ΩΥΠΛΟΞΔΔ-Β4Χ) κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., κ. Θεόδωρος Καράογλου, ρωτώντας παράλληλα να μάθει για ποιο λόγο οι συζητήσεις Κυβέρνησης-πιστωτών δεν πραγματοποιούνται σε κάποιο δημόσιο κτίριο (π.χ. Υπουργείο) προκειμένου να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Βουλευτής χαρακτηρίζει «υποκριτικό» το γεγονός τη στιγμή που Κυβέρνηση και δανειστές δρομολογούν τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, να εκταμιεύονται αρκετές χιλιάδες ευρώ από τα κρατικά ταμεία για να πραγματοποιούνται συζητήσεις ολιγομελών κλιμακίων σε αίθουσες πολυτελών ξενοδοχείων.


Σε άλλο σημείο στηλιτεύει την «ιδεολογική εμμονή-αφέλεια», όπως τη χαρακτηρίζει, του ΣΥΡΙΖΑ να μην δέχονται οι Υπουργοί του στα γραφεία τους τα μέλη του Κουαρτέτου.

Με αφορμή την παραπάνω ερώτηση, ο κ. Καράογλου δήλωσε τα εξής: «Δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν ότι οι δαπάνες “φιλοξενίας” των μελών της Τρόικας που έγινε κουαρτέτο, σύμφωνα με το λεξικό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τους οποίους κάποτε υπόσχονταν ότι θα έδιωχναν ενώ τώρα τους προσφέρουν απλόχερα γη και ύδωρ, βαραίνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Αποτελεί, λοιπόν, ελάχιστη υποχρέωση του κ. Τσακαλώτου να κάνει γνωστό σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα πόσο πληρώνουν τη… νύφη της περήφανης διαπραγμάτευσης, γιατί σε τελική ανάλυση είναι πολλά τα λεφτά Ευκλείδη…». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ