2015-12-19 12:40:13
Φωτογραφία για Έτοιμη η Ινδία για υπογραφές με Ρωσία για τους S-400
Εν όψει της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι στη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τη ρωσική ηγεσία, η κυβέρνησή του προχώρησε στην έγκριση προμήθειας πέντε πυροβολαρχιών του υπερσύγχρονου ρωσικού αντιαεροπορικού – αντιβαλλιστικού συστήματος τύπου S-400.

Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο συμβόλαιο αξίας 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ενέκρινε το Συμβούλιο Αμυντικών Προμηθειών της χώρας (DAC: Defence Acquisition Council), με το οποίο οι Ινδοί ευελπιστούν να καλύψουν μια σοβαρή «τρύπα» στην αεράμυνά τους.

Το τελικό κόστος της προμήθειας θα καθοριστεί ανάμεσα στις δυο πλευρές και είναι πιθανή αναφορά των δυο ηγετών κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Κρεμλίνο. Οι S-400 που έχουν αναπτυχθεί από την Almaz-Antey και έχουν εμβέλεια 400 χιλιομέτρων, έγιναν «διάσημοι» και για τους αδαείς, μετά την ανάπτυξή τους από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία.

Οι Ινδοί ενέκριναν επίσης να προχωρήσουν τα προγράμματα για το αντιαεροπορικό σύστημα Pechora, κάτι που έχουν κάνει ήδη για πρόγραμμα που αφορά αναβάθμιση των δυνατοτήτων του στόλου των ρωσικής κατασκευής αρμάτων τύπου T-72 και T- 90.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ