2015-12-20 15:48:09
Φωτογραφία για Λουκέτο ξανά στην Παιδιατρική του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας! Θα ενδιαφερθεί κανείς;
Για δεύτερη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Λαμίας βάζει λουκέτο γιατί δεν υπάρχουν γιατροί να κάνουν εφημερίες.

Δυστυχώς η κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Περιφέρειας Στερεάς είναι δραματική και κανείς δεν ενδιαφέρεται. κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Αλήθεια δεν υπάρχει ένας Εισαγγελέας να καλέσει τους υπεύθυνους και να ζητήσει ευθύνες.

Αν πεθάνει ένα παιδάκι μέχρι να φτάσει στη Λάρισα ή στην Αθήνα, γιατί στη Λαμία δεν μπορούμε να του προσφέρουμε ούτε τα στοιχειώδη. Τι θα γίνει τότε?

Πως είναι δυνατόν το νοσοκομείο της Λιβαδειάς να έχει 4 παιδίατρους και να ζητούν να στέλνουν περιστατικά στη Λαμία, που δεν έχει κανένα για τις εφημερίες. Πως είναι δυνατόν η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ να αδιαφορεί και να μην δίνει λύση στο πρόβλημα τόσο καιρό.

Και τα χειρότερα έρχονται..., αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ πολλές από τις κλινικές λειτουργούν οριακά με "κλειστές" εφημερίες, ενώ υπάρχουν γιατροί που κάνουν τόσες πολλές εφημερίες με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό.


Η εγκατάλειψη και η αδιαφορία της 5ης ΥΠΕ, αλλά και του αρμόδιου Υπουργείου, για το νοσοκομείο της Λαμίας φάνηκε εξάλλου και από την κατανομή των κονδυλίων, αφού μικρότερα νοσοκομεία όπως πχ της Λιβαδειάς με λιγότερες κλίνες και λιγότερες ανάγκες από αυτό της Λαμίας, πήρε περισσότερα χρήματα.

Αν δεν ενδιαφερθούν άμεσα να δώσουν λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα και τις σημαντικότατες ελλείψεις που έχει αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Λαμίας, η "βόμβα" θα εκραγεί και τότε κάποιοι θα τρέχουν και δε θα φτάνουν, όμως τι σημασία έχει αν έχουν χαθεί άδικα ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου που το Σαββατοκύριακο στέλνει τους γονείς με τα άρρωστα παιδιά τους στη Λάρισα, αφού η Παιδιατρική κλινική της Λαμίας δεν μπορεί να λειτουργήσει:

«Ενημερώνουμε ότι, λόγω μη αποδοχής διορισμού  δύο -2- Επικουρικών Ιατρών ειδικότητας Παιδιατρικής, από το Υπουργείου Υγείας, καθώς και μη εκτέλεσης Απόφασης του Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας για μετακίνηση Παιδιάτρων από Μονάδες της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, στο Γ.Ν. Λαμίας,  η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας  έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση, μένοντας ακάλυπτη από Ειδικευμένο ιατρό Παιδίατρο την Παρασκευή 18-12-15 κατά τις ώρες της εφημέρευσης, όσο και για όλο το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Δεκεμβρίου 2015.

Ως εκ τούτου και συνεπεία του γεγονότος ότι οι Ιατροί της Κλινικής εξάντλησαν τον αριθμό εφημεριών που καλούνται να πραγματοποιήσουν εκ του νόμου, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας δεν θα εφημερεύσει τις ημέρες 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου και κατ’ επέκταση και η Μαιευτική /Γυναικολογική η οποία δεν θα δέχεται επίτοκες γυναίκες.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα κάτωθι νοσοκομεία της 5ης Υ.Πε. που διαθέτουν εφημερεύοντες ιατρούς ειδικότητας Παιδιατρικής, ως εξής:

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου  στο Γ.Ν. Λάρισας «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ»

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο Π.Γ.Ν. Λάρισας

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου  στο Γ.Ν. Λάρισας «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ»
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ