2015-12-20 17:46:12
Φωτογραφία για Ευρωπαϊκή πολεμική εκστρατεία στην Λιβύη για τον πλήρη έλεγχο της χώρας
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποστείλει  1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων στην Λιβύη για την καταπολέμηση του ISIS, αναφέρουν αραβικά δημοσιεύματα.

Το σχέδιο βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού  για το πώς ακριβώς θα μεταφερθούν οι δυνάμεις αυτές για να συμβάλλουν  στην εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας της Λιβύης , για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην ταραγμένη χώρα .

Τα στρατεύματα του Ηνωμένου Βασιλείου  δεν θα συμμετάσχουν σε μάχες  , αλλά  μόνο τα μέλη της περίφημης δύναμης  SAS θα εκτελέσουν εξειδικευμένες αποστολές σε  στόχους  που αφορούν τον ISIS. Συγκεκριμένα θα έχουν αποστολή την «εξουδετέρωση» των πολέμαρχων της οργάνωσης.

Το κενό ασφαλείας που υπάρχει στην χώρα αυτή, το  έχει εκμεταλλευθεί ο  ISIS  επεκτείνοντας το λεγόμενο χαλιφάτο  στην χώρα.

Σύμφωνα με τα σχέδια ,  το βρετανικό στρατιωτικό προσωπικό  θα  συμβάλει στην συγκρότηση στρατιωτικής δύναμης  6.000 ανδρών υπό ιταλική διοίκηση  η οποία θα ηγείται για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των τοπικών δυνάμεων.


Η ανάπτυξη των δυνάμεων αυτών , θα σήμαινε στην ουσία  χερσαία εισβολή  με μια νέα επιχείρηση μετά την επέμβαση του  2011,  που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Λίβυου Δικτάτορα Συνταγματάρχη Gaddafi.

Οι λεπτομέρειες της   αποστολής έγιναν γνωστές ότι οι αντίπαλες φατρίες στην Λιβύη υπέγραψαν χθες με  την μεσολάβηση του ΟΗΕ συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μια κίνηση την οποία η Δύση εκτιμά  ότι θα βοηθήσει στον αγώνα κατά του  ISIS.

Τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του δικτάτορα Καντάφι, η Λιβύη παραμένει σε βαθιά κρίση και διάσπαση με δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, μια στην Τρίπολη, η οποία είναι  διεθνώς αναγνωρισμένη  και  μία στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν, η Βρετανία , οι Ηνωμένες Πολιτείες,  η Γαλλία,  η Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση . Όλοι αυτοί σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη θα εφαρμόσουν  σχέδιο με την δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης για την ανοικοδόμηση του κράτους και την εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα αποκάλυψε ότι οι μαχητές του  ISIS έχουν βρει  «καταφύγιο» στην Λιβύη για να γλυτώσουν τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ.

Η έκθεση 24 σελίδων, που παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας  του ΟΗΕ από μια  ειδική επιτροπή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Ισλαμιστές  βλέπουν  την Λιβύη ως « την καλύτερη ευκαιρία για να επεκτείνουν  το λεγόμενο χαλιφάτο τους».

Σε άρθρο με τίτλο («Μυστικά» Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ εισήλθαν σε αεροπορική βάση στην Λιβύη),από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, αναφέραμε ότι  Αμερικανοί καταδρομείς έφτασαν στην  Λιβύη , με   ναυλωμένα  πολιτικά αεροσκάφη της CIA μεταμφιεσμένοι σε απλοί πολίτες. Μετέφεραν  στρατιωτικό εξοπλισμό   παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιούν οι  ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ, διαβλέποντας το κίνδυνο και κυρίως «φοβούμενες» ρωσική αιφνιδιαστική στρατιωτική αποστολή στην Λιβύη, παρεμβαίνουν για να ελέγξουν αυτές,  το χάος που υπάρχει εκεί.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΝΤΕΣΑΧΤ ΓΙΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΝΤΕΣΑΧΤ ΓΙΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ