2015-12-23 09:54:17
Φωτογραφία για ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΠΡΙΝΤ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση με τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες σε κρίσιμους τομείς όπως η Παιδεία, η δημοσία διοίκηση, ο αναπτυξιακός νόμος, το λαθρεμπόριο καπνού και φυσικά το «παράλληλο πρόγραμμα». Κάποια εξ αυτών θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή ακόμη και μέσα στις γιορτές, σε μια προσπάθεια το Μαξίμου να κρατήσει «ζεστούς» τους κυβερνητικούς βουλευτές για τα δύσκολα που έρχονται,  σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική». Όσο για το «παράλληλο πρόγραμμα», οι πληροφορίες το θέλουν αυτήν τη φορά να είναι «αιτιολογημένο και πλήρως κοστολογημένο» και φυσικά «σε συνεννόηση με εταίρους και δανειστές».

Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή συνεργατών του και αρμόδιων υπουργών. Παράλληλα αποφασίστηκε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.


Από εκεί και μετά ο κυβερνητικός σχεδιασμός παραμένει ως έχει. Το Ασφαλιστικό θα έρθει στη Βουλή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, δεν θα προβλέπει μειώσεις στις κύριες συντάξεις, ενώ όπως διαρρέουν κυβερνητικά στελέχη με γνώση των διαπραγματεύσεων οι θεσμοί «δεν είναι πλέον κάθετα αντίθετοι με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών».

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τις συναντήσεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφενός για να ακούσει «τι έχουν και τι θέλουν να του πουν» αφετέρου «για να περιγράψει τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση ώστε αυτός να γίνει κτήμα της Κ.Ο.».

Μάλιστα στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής με τους βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Τσίπρας ανάφερε ότι έχει απομείνει το 20% των προαπαιτουμένων, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, ισχυρίστηκε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «είναι πλήρως συνειδητοποιημένη ποιο πρόγραμμα εφαρμόζει και πόσο κόπο και υποχωρήσεις θα χρειαστεί να κάνουμε».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ