2015-12-25 20:48:19
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ... FINAL FOUR Ο ΧΑΪΝΣ!
Με το 2015 να πλησιάζει στο τέλος του, το 2016 φέρνει ένα νέο σύστημα στην Ευρωλίγκα, μια εκδοχή της διοργάνωσης που πλέον γίνεται... “πραγματικό” πρωτάθλημα και ο Κάιλ Χάινς είναι έτοιμος για αυτήν την αλλαγή.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό και πλέον παίκτης της ΤΣΣΚΑ εξηγεί το γιατί: “Νομίζω ότι γενικά το νέο σύστημα είναι θετικό, θα δημιουργήσει μια πιο ανταγωνιστική λίγκα και κάνει κάθε ματς ακόμα πιο σημαντικό. Και από την πλευρά του οπαδού είναι πια σαφές ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Κάθε εβδομάδα θα υπάρχει μια μεγάλη αναμέτρηση και θα ξέρουν πότε ακριβώς θα υπάρξουν οι μεγάλες κόντρες. Στην Ελλάδα ο καθένας ξέρει πότε ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, στην Ισπανία το ίδιο ισχύει για τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα, όμως στην Ευρωλίγκα ποτέ δεν ήσουν σίγουρος ούτε καν αν θα παίξουν μεταξύ τους. Αυτή η αλλαγή σίγουρα βοηθά το άθλημα”.

Τι μπορεί να είναι ακόμα καλύτερο για τον Χάινς; Όπως ξεκαθαρίζει προτιμά τα πλέι οφ μέχρι τους τελικούς παρά το φάιναλ φορ: “Το μόνο πράγμα που μπορώ να προσθέσω είναι ότι ανυπομονώ στο μέλλον να υπάρξουν πλέι οφ, κάτι που θυμίζει το πιο παραδοσιακό σύστημα του ΝΒΑ. Πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πιο ανταγωνιστικά έτσι, όχι μόνο για τους φιλάθλους αλλά και για τις ομάδες. Νομίζω ότι θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Παρότι το φάιναλ φορ είναι μια εξαιρετική διοργάνωση, μερικές ομάδες στην ουσία έχουν μειονέκτημα σε αυτό. Νομίζω ότι τα πλέι οφ είναι πιο δίκαια από τη στιγμή που όλοι έχουν να παίξουν εντός και εκτός έδρας. Επίσης ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να δει την ομάδα του να αγωνίζεται για τον τίτλο χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψει. Ως οπαδός του μπάσκετ, πιστεύω ότι η Ευρωλίγκα τελικά θα υιοθετήσει αυτό το σύστημα”.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ