2015-12-26 17:47:07
Φωτογραφία για Εξαγοράζει την Neptuno Vandenys η Coca-Cola HBC
Στην υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά της λιθουανικής επιχείρησης μεταλλικού νερού Neptuno Vandenys υπέγραψε στις αρχές της εβδομάδας η Coca-Cola HBC, όπως ανακοίνωσε επισήμως στα τοπικά μέσα την Τρίτη.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα οι δύο εταιρείες δεν έχουν αποκαλύψει την αξία της συναλλαγής επειδή οι διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Η συμφωνία, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί και από την τοπική Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου, του 2016. Η Neptuno Vandenys ιδρύθηκε το 1999 και σύμφωνα με τη διοίκησή της η συμφωνία με την Coca-Cola HBC αποτελεί σημαντικό βήμα για την εξέλιξη της. Η εταιρεία, εδρεύει στη νότια περιοχή της χώρας, παράγει 29 εκατομμύρια λίτρα φυσικού μεταλλικού νερού, και ελέγχει το 20% της αγοράς της Λιθουανίας. Το 2013 και το 2014, η Neptuno Vandenys προχώρησε σε επενδύσεις επέκτασης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών της.


Εν τω μεταξύ και σε ότι αφορά στην Ελλάδα, η Coca-Cola Τρία Εψιλον προχωρά στη συγκέντρωση της παραγωγικής και αποθηκευτικής της δραστηριότητας στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου, μεταφέροντας εκεί τις σχετικές δραστηριότητες που γίνονταν μέχρι σήμερα από το εργοστάσιο της εταιρείας στον Βόλο και τις εγκαταστάσεις της στην Κάτω Κηφισιά. Προκειμένου να ανταποκριθεί το εργοστάσιο στις νέες απαιτήσεις, η εταιρεία θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 24 εκατ. ευρώ, καθιστώντας το έτσι το έβδομο μεγαλύτερο του ομίλου στις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται συνολικά και με απώτερο σκοπό να αυξήσει την εξαγωγική του δραστηριότητα. Αυτή είναι η τρίτη κίνηση αναδιάρθρωσης της παραγωγικής δομής που πραγματοποιεί ο όμιλος στην Ελλάδα από το 2012 έως σήμερα. Ειδικότερα, η εταιρεία, προχωρά στην υλοποίηση νέου επενδυτικού προγράμματος στην Ελλάδα ύψους 24 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει την επέκταση των παραγωγικών υποδομών της μονάδας του Σχηματαρίου και την επέκταση, αυτοματοποίηση και εκσυγχρονισμό των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων. Στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου θα παράγεται το σύνολο του όγκου χυμών και το 96% του όγκου αναψυκτικών, ενώ από εκεί θα διακινείται το 67% των πωλήσεων της εταιρείας. Από την ενισχυμένη μονάδα του Σχηματαρίου θα πραγματοποιείται επίσης το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας σε αναψυκτικά και χυμούς, με κύρια αγορά τη Βουλγαρία, καλύπτοντας το 100% των αναγκών της σε Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου. Αν και ακόμη δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, κύκλοι της εταιρείας επισημαίνουν ότι σε βάθος χρόνου θα μπορούν να γίνονται εξαγωγές και προς άλλες αγορές.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ