2015-12-26 22:19:17
Φωτογραφία για Γιατί ο Warren Buffett θέλει να... ξεχάσει το 2015
Το 2015 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τους περισσότερους επενδυτές, ακόμη και για τον θεωρούμενο ως καλύτερο εξ αυτών Ο λόγος, φυσικά, για τον επονομαζόμενο και «Σοφό της Ομάχα», Warren Buffett.

Η μετοχή της Berkshire Hathaway οδεύει προς την χειρότερη χρονιά της από το 2008, με τους τίτλους Α και Β να έχουν υποχωρήσει 13% από τις αρχές του έτους, φθάνοντας στα 195 και 130 δολάρια αντίστοιχα. Το 2008 οι μετοχές αυτές είχαν υποχωρήσει κατά 32%.

Παρά πάντως την πτώση, η Berkshire Hathaway κατορθώνει να ξεπεράσει την ευρύτερη αγορά, με δεδομένο ότι ο S&P 500 έχει εμφανίζει πτώση 38,5% από την αρχή του έτους. Αιτία της πτώσης για την εταιρεία του Warren Buffett είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες μετοχές στις οποίες έχει επενδύσει ακολουθούν πορεία αποδυνάμωσης.

Η IBM, μία εκ των ελάχιστων τεχνολογικών εταιρειών που αγαπά ο Buffett, έχει υποχωρήσει 15%, ενώ ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και οι υπόλοιπες εταιρείες που έχει επιλέξει ο γνωστός επενδυτής:


American Express: Πτώση 26,5%

Procter & Gamble: Πτώση 13,8%

Walmart: Πτώση 31,5%

Davita HealthCare Partners: Πτώση 9,4%

Goldman Sachs: Πτώση 8,9%

Deere & Co.: Πτώση 14%

USG: Πτώση 14,5%

Υπάρχουν, βέβαια, και εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει η Berkshire, οι μετοχές των οποίων ακολουθούν καλή πορεία, κάνοντας λιγότερο δυστυχή τον Buffett. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει ως trader, καθώς επενδύει σε μακροχρόνιο ορίζοντα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΠΙΔΕΙΞΗ... ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΣΣΚΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΠΙΔΕΙΞΗ... ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΣΣΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ